30. marts 2020
Kristine Thrane (S). Arkivfoto
Kristine Thrane (S). Arkivfoto
Foto: Photographer Bjarke MacCarthy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os nu se, hvordan forhandlingerne om udligningen ender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os nu se, hvordan forhandlingerne om udligningen ender
Debat Rudersdal Avis - 16. februar 2020 kl. 11:42
Af Spidskandidat for Socialdemokratiet i Rudersdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Regeringen er kommet med et udspil til en ny udligningsreform. Lad os nu se, hvor det lander efter forhandlingerne.

Venstre og Socialdemokratiet er de to store borgmesterpartier, og derfor skal regeringen have Venstre med i et forlig, hvis en ny udligningsreform skal have overlevelsesmuligheder.

Vi mangler stadig at høre, hvad Venstretoppen mener om sagen. Til gengæld råber de borgerlige partier i Rudersdal allerede højt. Men jeg medgiver, at det er voldsomt, at der er lagt op til, at vi skal betale 200 millioner kroner mere i udligning om året ud over de 1,5 milliarder kroner, som vi allerede betaler. Det er et langt højere beløb, end nogen havde forestillet sig.

Jeg hæfter mig dog især ved, at vi får lov at sætte skatten op, så vi kan betale regningen uden at skulle ud i nye besparelser. Samtidig lægger regeringen op til, at bundskatten vil blive sænket svarende til, hvad vi sætter kommuneskatten op med. Hvis det holder - og det håber jeg - så betyder det, at borgerne i Rudersdal kommune ikke får nogen skattestigning på grund af udligningsreformen.

Vi havde håbet på en ny udligning, der var nemmere at gennemskue. Det er desværre ikke tilfældet. Der er flere gode initiativer i det nye udspil, men der er desværre også flere ting, der ikke er taget højde for, f.eks. er det ikke rimeligt, at Rudersdal Kommune skal betale (mere) til kommuner, som klarer sig rigtig godt allerede og som har store indtægter fra selskabsskat. Derfor bør selskabsskatten efter min opfattelse også indgå som et parameter i udligningsreformen.

Rudersdal kommune har gennem de sidste 10 år arbejdet på at få en meget effektiv drift, langt mere effektiv end mange andre kommuner. Derfor er det svært at finde nye effektiviseringer. Dette burde der også tages højde for.

Men Rudersdals borgere og politikere må nok indse, at tiden med så store forskelle i kommuneskatten på tværs af landet er ved at rinde ud.