9. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor ensomheden er et voksende problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor ensomheden er et voksende problem

Der skrives og tales meget om de ensomme i vores kommune, ikke mindst nu hvor der er forbud mod besøg på vore plejehjem og hvor besøg på vore seniorcentre bestemt ikke er velset af de fleste beboere.

Debat Rudersdal Avis - 24. marts 2020 kl. 09:05
Af Steen V. Skånstrøm Lendemosevej 6 2850 Nærum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Desværre er ensomheden et generelt, voksende problem ikke blot blandt ældre og gamle, og der er derfor god grund til prøve at finde ud af, hvad den er forårsaget af, og hvordan udviklingen kan bremses.

Det gav Israel og Rachel Rachlin følgende gode bud på i deres bog "16 år i Sibirien" der udkom i 1982.

"En bemærkning, jeg hørte lige efter vores ankomst, skurrede i ørerne på mig og skar sig dybt ind i min hukommelse: "Her i Danmark lever hver sit eget liv." Både Rachel og jeg studsede over den formulering og spekulerede på, hvilken livsholdning der måtte ligge bag disse ord. Men efterhånden som tiden gik, og vores indsigt i adfærds- og livsmønstrene blev større, forstod vi, at det faktisk forholdt sig på den måde, at jo bedre folk havde det materielt, desto mindre syntes de at have brug for andre mennesker. Selvtilstrækkelighed, isolation og afhængighed af materielle ting var noget af det, vi fæstnede os ved og studerede med både forundring og nysgerrighed under vores opdagelse af Danmark og danskere. Vi fandt, at mange følte sig ensomme og led under manglen på kontakt og fællesskab. Vi selv havde svært ved at vænne os til de nye samværsformer, der herskede både i forholdet til familien og ens venner og bekendte. Vi har aldrig nogen sinde savnet Sibirien, men vi må indrømme, at vi har savnet vore venner og det samvær, vi havde med dem under deportationen i Sibirien."

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?