11. juli 2020
Borgmester Jens Ive (V) svarer på kritikken af beslutningen om at dele buketter ud til de ældre på kommunens plejecentre. Foto: Rudersdal Kommune
Borgmester Jens Ive (V) svarer på kritikken af beslutningen om at dele buketter ud til de ældre på kommunens plejecentre. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan 600 buketter blev til et spørgsmål om vedtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan 600 buketter blev til et spørgsmål om vedtægter

Af Jens Ive (V)
Borgmester
Rudersdal Kommune

Debat Rudersdal Avis - 03. juni 2020 kl. 09:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En flot gestus fra Kommunalbestyrelsen er desværre blevet til en diskussion om principper og overholdelse af vedtægter. Desværre, fordi megen spalteplads kunnet have været sparet, hvis kritikken havde taget afsæt i faktiske forhold.

arrow Læs også: Blomstergate handler også om politik

Medlem af kommunalbestyrelsen, Mona Madsen, har i Rudersdal Avis rejst en kritik af beslutningen om at glæde beboerne på kommunens plejecentre med en buket blomster i anledningen af Dronningens fødselsdag. Efterfølgende har flere borgere givet udtryk for, at beslutningen skulle være sket uden den fornødne bevillig, ligesom flere har efterspurgt kriterierne for valget af blomsterhandlerne.

For at tage det sidste først så har kommunen rettet henvendelse til kommunens i alt ti blomsterhandlere. Heraf havde syv mulighed for at hjælpe, idet ordreafgivelsen også har været afhængig af den enkelte blomsterhandlers kapacitet den pågældende dag. Den gennemsnitlige ordre har været på cirka 15.000 kroner og i fordelingen af ordre, har der dermed været forsøgt at fordele sol og vind lige under hensyn til den enkeltes faktiske muligheder for at levere.

Den samlede ordre lød på ca. 100.000 kroner, hvilket ligger inden for den bevillingsramme, som administrationen må disponere uden at skulle søge kommunalbestyrelsens eller økonomiudvalgets godkendelse.

Det følger af dem kommunale styrelseslovs §40, at bevillingsmyndigheden ligger hos kommunalbestyrelsen, ligesom det fremgår af ministeriets vejledninger, at kommunalbestyrelsen kan anvende bevillingsrammer i årsbudgettet, så den overlader kompetence og ansvar for bevillingernes anvendelse og overholdelse til de stående udvalg eller til administrationen. Det er en helt almindelig praksis for at undgå, at politikerne løbende skal tage stilling til selv de mindste indkøb.

I Rudersdal Kommune er der afsat budget til Øvrige formål under politikområdet Administration, der bevillingsmæssigt ligger under kommunens økonomiudvalg. Derfor var der ikke tale om en bevillingssag.

Formelt har der været tale om en administrativ beslutning på baggrund af kommunalbestyrelsens tilkendegivelse ved et orienteringsmøde om morgenen onsdag den 15. april. Desværre var Mona Madsen ikke selv tilstede ved det pågældende møde. Jeg kan dog bekræfte, at der var bred politisk opbakning om at sprede lidt glæde blandt beboerne på kommunens plejecentre ved at bede kommunens blomsterhandlere hjælpe med at binde og aflevere cirka 600 blomsterbuketter til beboerne på dagen for Dronningens 80 års fødselsdag.

arrow Tusind tak for blomsterne Jens Ive
24. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 08:47
arrow En varm tak til Jesper
22. juni 2020 kl. 08:58 Opdateret: kl. 13:57
arrow Det er så nemt at pudse glorien for andres penge
19. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 13:55
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?