30. maj 2020
Grøn kommune klip
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar på indlæg om kommunens pleje i Nordvanggårdsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar på indlæg om kommunens pleje i Nordvanggårdsparken

Rudersdal Kommune svarer på kritikken i det nylige læserindlæg "Grøn Kommune."

Debat Rudersdal Avis - 13. januar 2020 kl. 10:30
Af Landskabsarkitekt Elsebeth Clemmensen, Rudersdal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er to grunde til, at Rudersdal Kommune har valgt at udtynde det levende hegn langs Nordvanggårdsparkens vestlige side.

Den første er, at de politiske udvalg i Rudersdal og Furesø Kommune i 2019 vedtog en plejeplan for den fredede Stavnsholtkile, som gælder frem til 2024. I plejeplanen står der, at 'yderligere tilgroning af det levende hegn bør undgås ved tilbagevendende beskæring eller slåning'.
Danmarks Naturfredningsforening og en række andre organisationer har haft plejeplanen til udtalelse.

Den anden grund er, at Teknik- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune i 2013 vedtog 'Strategi for byens parker og grønne områder”, som udviklingen af parkerne siden har fulgt. Et af målene var at skabe en åbning, så man kan nyde den smukke udsigt fra Nordvanggårdsparken over græsningslandskabet mod vest.

De arter, der er fjernet ved udtynding i hegnet, er først og fremmest uønsket opvækst som spidsløn, ahorn og enkelte birketræer. Ved at fjerne opvæksten skabes der bedre vilkår for bl.a. egetræerne i det levende hegn.
Det store egetræ, som nævnes specifikt, stod længere inde i parken og tæt på en sti og var desværre ikke så sundt alligevel. Træet hældede over stien, og der var svampeangreb ved træets fod.
Kommunen kunne ikke længere stå inde for publikums sikkerhed, så vi var desværre tvunget til at fælde træet og genplante med en ny eg.
Det er håbet, at plejeplaner og strategier som de nævnte bringer Rudersdal Kommune frem mod vores ambitiøse mål om at være en grøn kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?