27. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Positiv plan for udviklingen af Rørvig Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Positiv plan for udviklingen af Rørvig Havn
Debat Odsherred - 11. november 2020 kl. 09:15

Debat
Havnerådet for Rørvig Havn bliver om et par uger præsenteret for en plan for området syd for færgehavnen. Der er al grund til at rose planen, som den er skitseret i Nordvestnyt 5/11, og som vil forvandle havnen fra en parkeringsplads til atter at give plads for loppemarked og anden festlighed.

Især i den forgangne sommer har havneområdet været et trafik-helvede med parkerede biler, der knap levnede plads for de tusindvis af gæster, som besøgte stedet og dets spisesteder. Odsherreds havne er tillokkende for turister og fastboende, fordi her altid er liv og et fængslende farvand - ikke mindst i Rørvig med hyggelig færge-sejlads. Alt tyder på, at havnenes besøgstal ikke bliver mindre de kommende år.

Nu foreslås, at biler fremover parkeres på den grønne cirkusplads ved Rørvig Kro. Derved kan oplevelses-mulighederne på selve havneområdet øges, ligesom der bliver plads til træer og anden bevoksning, der tidligere gjorde Rørvig Havn idyllisk. Og da havnen allerede er Odsherreds helt store turist-magnet, bør her også blive plads for en særlig museums-udstillling, der fortæller stedets store kulturhistorie for gæsterne. Udstillingen kan være foreningsdrevet og passet af frivillige og fx placeres i den gamle Lodsoldermandsgård. Rørvigs militære, martitime, kunstneriske og litterære historie er alt for vigtig til at holdes skjult for stedets turister.

Havnen i Rørvig kan blive et forbillede for videreudviklingen af Odsherreds turisterhverv.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?