20. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionerne der forsvandt fra Nykøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionerne der forsvandt fra Nykøbing
Debat Odsherred - 06. juli 2020 kl. 09:45

Debat
I disse dage er der megen debat om, hvordan Nykøbing Sjælland præsenterer sig. Desværre er det ikke positivt. Byen bærer præg af forfald, af manglende vedligeholdelse, og den fremstår på mange måder nedslidt og trist.

arrow Læs også: Der er behov for at prioritere

Det samme gør sig gældende med havnen, og det gør mig trist at se, at Odsherreds hovedby, som tidligere har været en by, som sprudlede af liv og stolthed, nu ligner en by der er i gang med de sidste krampetræk før den dør ud.

Kommunen har lavet masser af projekter, som er udarbejdet af arkitekthuse, der viser at der er masser af muligheder. Men måske skulle kommunen have sparet disse penge til projekter, hvis der ikke følger nogle midler med til at føre dem ud livet.

Der er dels udarbejdet en helhedsplan for havnen. Et stort projekt, hvor der blev holdt mange møder og høringer med borgerne om. Et projekt, der skulle gøre havnen attraktiv med mulighed for at bade og med masser af aktiviteter. En plan, der skulle binde by og havn sammen.

Og planen er flot og spændende. Men der er endnu ikke brugt en krone på at realisere den.

Der var faktisk sat en million af - ikke et stort beløb, men dog noget at starte på. Desværre blev denne million glemt og blev aldrig brugt i det budgetår, den var afsat og da kommunen senere manglede penge, blev den inddraget.

Så blev der også udarbejdet en plan for områdefornyelse i Nykøbing. Til dette blev der sat 10,6 millioner af. Men ak, de fleste af disse penge blev heller ikke brugt på grund af en regnefejl, der kostede et totalt anlægsstop.

Nu er kommunen i en anden økonomisk situation og har nu mulighed for at få gang i anlægsprojekter igen. I stedet for at finde på nye projekter, bør byrådet prioritere det, som de allerede har bevilget en gang og trukket tilbage på grund af den regnefejl, der stoppede alt aktivitet i kommunen.

Kære byråd, lad være med at finde på nye projekter, før I har indfriet det som I allerede har sat i gang.

Lad os få Nykøbing tilbage som en værdig købstad, der tiltrækker både turister og lokale, og som vi vil omtale med stolthed - i stedet som nu, hvor man ærlig talt er flov over at vise frem og et sted, man ikke inviterer gæster op til.

Det er ikke for sent endnu. Men det haster.

Karina Vincentz
Havnevej 107,1
Nykøbing

arrow Kommunen er ikke kun Nykøbing
09. juli 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?