18. oktober 2021
KV21Debat_PLain (002).jpg
Foto: sjm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Vi vil opfylde minimumsnormering uden at fifle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Vi vil opfylde minimumsnormering uden at fifle
Debat Odsherred - 13. oktober 2021 kl. 14:01
Af Mette Feenstra, spidskandidat til byrådsvalget for SF og Arne Mikkelsen, byrådsmedlem og kandidat til valget for SF

I SF Odsherred har vi drøftet, hvorledes kommunen lever op til den aftale, der er indgået om minimumsnormeringer i dag- institutionerne. Vores materiale har været budget 2021 samt kommunens svar til byrådsmedlem Thomas Nikolaisen (TN, RV) om emnet samt beregninger BUPL har udført efter, at de har indhentet aktindsigt hos kommunens økonomiske forvaltning. Ud fra det materiale må vi konstatere, at Odsherred ikke lever op til de aftalte normeringer.

Af BUPL's opgørelse fremgår det, at selvom der medregnes ledelse i opgørelsen, så mangler der normering for at leve op til aftalen. Denne skal være helt på plads fra 2024.

Alle kommuner får løbende tildelt midler til indfasning. Det sker efter en nøgle, der er afmålt på baggrund af børnetal. I år i alt 767, 4 millioner kroner stigende med 200 millioner kroner frem til indfasningen. Odsherred har i et svar til TN indrømmet, at ekstra personale til håndtering af COVID - 19 er medgået i beregningerne. Det er ikke ok i forhold til aftalen.

SF ved, at BUPL er i en forhandling med kommunen. Vi følger dette tæt og forventer, at Odsherred lever op til de aftalte minimumsnormeringer i både forståelse og handling. Det skylder vi vores børn!

Rejser du til udlandet i år?