25. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor skal Odsherred være skraldespand for Holbæk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor skal Odsherred være skraldespand for Holbæk?
Debat Odsherred - 22. september 2020 kl. 10:43

Debat
I Odsherreds nabokommune har man truffet den kloge beslutning at droppe tilladelser til biogasanlæg af miljøhensyn.

arrow Læs også: Konsekvensen af et nej til biogas

Det sker på baggrund af et par hundrede stærkt kritiske høringssvar fra borgerne, men også ud fra betænkeligheder hos politikerne, der ser udnyttelsen af gylle fra svineproduktion til fremstilling af biogas som en tilskyndelse til at øge antallet af svin hos lokale producenter.

Dansk Landbrug ønske at fordoble antallet af svin til 60 mio. årligt de kommende år. Samtidig forventer man i Holbæk at nedbringe CO2-udledningen væsentligt.

Så fremsynede er politikerne i Odsherred ikke. Her har man besluttet, at der ved Vig skal opføres biogasanlæg, der kan aftage gyllen fra Holbæk trods voldsomme protester fra borgerne. Med rette frygter borgerne deraf følgende lugtgener, tung trafik med store tankvogne, påvirkningen for natur og turisme. Givet er, at gylle ikke gør kommunen mere attraktiv for hverken bosættelse eller turisme, som man ellers ønsker at fremme.

I det hele taget savnes svar fra forureningsvenlige politikere på, hvorfor Odsherred skal gøres til Holbæks skrandespand? Kommunen planlægger samtidig at opføre rensningsanlæg ved Fårevejle, der skal modtage nabokommunens spildevand og derpå lede det ud i Sejerøbugtens badevand trods Miljøministeriets beslutning om, at dette farvand ikke må forurenes yderligere.

Hvad har Odsherreds politikere i hovederne? Det er i hvert fald ikke omtanke for kommunens natur og miljø og hele fremtid.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

arrow Holbæk dropper biogassen
19. september 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 16:08
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?