4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor ikke bruge Holbæk Fjord?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor ikke bruge Holbæk Fjord?
Debat Odsherred - 14. februar 2020 kl. 12:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er lidt mærkeligt i Nordvestnyt den 13/2 at skulle læse, at et medlem af Danmark Naturfredningsforenings lokalbestyrelse i Odsherred går ind for at forurene et Natura 2000 område som Sejerøbugten. Her forsvarer han udledning af spildevand fra et fælles rensningsanlæg for Holbæk og Odsherred ved Fårevejle, som med sikkerhed vil betyde døden for farvandets mikroorganismer i flora og fauna. Det synes at ske ud fra økonomiske argumenter, da rørledninger med spildevand ud til Storebælt eller til Kattegat vil være dyre.

Man kan spørge, hvor fremsynet det overhovedet er at placere rensningsanlæg og kvælstofrensende slambede på Lammefjorden, når man indtænker at konsekvensen af de kommende årtiers havvandsstigninger og stormfloder.

Det er sandsynligt, at den smalle landtange »Draget« syd for Dragsholm jævnligt vil blive overskyllet og gennembrudt af havet og de påtænkte slambede sat under vand. Den inddæmmede Lammefjord er kun til låns.

Problemet er først og fremmest Holbæk Kommunes, hvor der i disse år er en stærk befolkningsvækst med behov for bedre spildevandsbehandling. Her kunne man overveje at omdanne den inderste og døde del af Holbæk Fjord til kvælstofrensende vådområde og dertil bygge en rørledning gennem Isefjorden og langt ud i Kattegat, som tidligere foreslået.

Det vil der måske være mere perspektiv i, fremfor yderligere at forurene Danmarks Natura 2000 områder, hvis tilstand EU og vist også Danmarks Naturfredningsforening tværtimod ønsker at forbedre.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?