22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor grimt kan det være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor grimt kan det være?
Debat Odsherred - 07. maj 2021 kl. 14:10

Debat
Odsherreds turister er begyndt at indfinde sig i Nykøbings gågade, der ved sin anlæggelse for et kvart århundrede siden blev betegnet som landets smukkeste og hyggeligste af slagsen. Og lige siden har byen husejere og handlende ihærdigt bestræbt sig på at gøre miljøet venligt og anvende behageligt gadeinventar for udstillede varer og cafegæsters ophold under grønne træer.

Lige nu er et arkitektfirma i færd med at forskønne facaden på gadens teaterbygning, der også rummer en café med udendørsservering. Her halter æstetikken foran facaden imidlertidig jammerligt, så man udmærket forstår, at en fodgænger forleden i fuldskab eller frustration smadrede en del af cafeens gadeinventar.

Her ligner fortorvet en losseplads med tilfældige borde og stole, som skæmmer gaden døgnet rundt med plantekasser fulde af visne potteplanter og brune grangrene fra sidste jul. Når facaden står færdig, vil pladsen foran grine i grimhed og pinlig fremtræden.

Da der er tale om en teaterfacade, er det måske bevidst en kikset eller kitschet kulisse til cafeens interiør, der tegner et iscenesat billede af et småborgerligt hjem fra 1940erne. Det kan virke tiltrækkende på nogle. Men eksteriøret i sit forfald opfordrer til, at kommunen finder bestemmelserne frem, om hvor grim selve gågaden må fremstå for stedets turister og byens beboere.

Kurt Sørensen
Algade 32 Nykøbing

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?