13. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er vi for magelige som forretningsdrivende?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er vi for magelige som forretningsdrivende?
Debat Odsherred - 08. juli 2020 kl. 13:24

Debat
Alle ved det, kunder som forretningsdrivende, men ingen gør noget ved det. Hold åbent minimum 10 uger om året fra kl. 10.00 - 20.00 alle ugens dage. Restaurationer - kl. 22.00. Forvent det værste og oplev det bedste!

Det vil tage mindst tre sæsoner at tilvende kunder i by og på land til, at her altid er åbent. Sammen at ændre kunders købsadfærd. Selv en så drastisk en ændring vil fortsat have sine gode som dårlige salgsdage. Til gengæld vil det skabe mere liv, større kundegennemstrøm, og derved større og mere koncentreret omsætning til glæde for områdets borgere, som derved har levedygtige butikker og for størsteparten hele året rundt.

Dagligvarebutikkerne har for længst anvist vejen. Starter vi processen med at løfte og inspirere, giver det mere liv til handelen i de store handelsbyer, samt ude i oplandet. Giv den gas, når her er gæster - mere end 120.000 i sæsonen - hold nu ekstra åbent. »Jeg handler ikke her, bare fordi det er lokalt«. »Du skal gøre dig interessant, for at nå mig«.

Som forretningsdrivende er du ikke alene. I Odsherred Erhvervsforum arbejder vi på at udvikle Odsherred, og her har du indflydelse. Vi søger løsninger der muliggør ideer, visioner og drømme, man ikke kan stå alene med.

Gør Nykøbing til Odsherred METROPOL - turismens og gæsternes Mekka! Lad det hele udspringe fra Nykøbing og markedsfør øvrige byer og opland i en treenighed. Sats og arbejd på, at byerne fremstår rene, imødekommende og oplevelsesværdige med udvalgsbutikker, dagligvarehandel, restaurationer, samt beværtninger i et bybillede med masser af liv og glade mennesker.

Lad de frie markedskræfter styre fordeling og indhold i de enkelte forretningslokaler både på Algade og på tilstødende sidegader, i Rørvig og i øvrige byer og land.

Liberaliser lokalplanen for områder, så der bliver mulighed for at byde ind med et museum, hoteldrift, landsdækkende service akademi, lokaler til udvalgsforretninger, der opfylder krav til konceptbutikker. Alt sammen incl. beboelser, der harmonerer med bosætnings- og erhvervsstrategien i Odsherred Kommune.

Smelt byen sammen, havn, Algade og Anneberg, skab gående trafik - kunsten, glaspusteri med mere er her allerede. Udvikl med simple midler, at skabe rum mellem by, havn og Anneberg er det, der skal til. Placér Odsherred Geopark i centrum af bybilledet og gør dem synlige. Sidenhen skal der investeres med dem, der er skabt plads til, i en fornyet lokalplan.

Poul Offersen
formand detail
Odsherred Erhvervsforum

Hvor langt tror du Danmark når ved EM