22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vil Odsherred Kommune overhovedet have erhverv?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vil Odsherred Kommune overhovedet have erhverv?
Debat Odsherred - 19. marts 2021 kl. 10:40
Af Søren Jakobsen, Højby Hovedgade 56, Højby

Under overskriften »Hørve-sag deler S«, læser man i avisen, at borgmesterpartiet åbenbart er uenigt med sig selv om to virksomheder i Hørve, JJ Entreprenør og Anlæg og Odsherred Have & Anlæg.

Deres fortsatte eksistens på området forudsætter en lokalplan. Det modsætter miljø- og klimaudvalget sig, da man åbenbart de facto vil omdanne Odsherred til et frilandsmuseum uden plads til aktivt erhverv. Andre, der kan tænke i økonomi, foreslår lokalplanen med betingelser for virksomhedernes adfærd.

Konflikten illustrerer en kommune, der er i splid og forvirring om, hvor man identitetsmæssigt vil hen. Forudsætter man, at Odsherred alene skal overleve som rekreativt område med beboerne omvandrende i vadmel? Illustrativt havde kommunen indstillet den udmærkede virksomhed Odsherreds Have & Anlæg til kommunens vækstpris i 2020. Nu ønsker man virksomheden hen, hvor peberet gror.

Et billede på planløshed, og et svar på det spørgsmål, som det uformående styre stiller sig selv hvert år: Hvorfor ligger Odsherred Kommune så lavt, dvs. i bunden, i barometret for erhvervsvenlighed, byggesager og den administrative imødekommenhed over for erhvervet?

Sagen er illustrativ for den udfordring, som kommunen i mange år ikke har løst: hvordan man tiltrækker innovativ virksomhed til området. Løsningen ligger ikke i blot at nedsætte et udvalg, oprette en erhvervsafdeling. Der må politisk manifesteres et andet flertal, der formår at arbejde for udvikling i udkanten.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?