22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Administrationen vildleder politikere i fredningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Administrationen vildleder politikere i fredningssag
Debat Odsherred - 26. april 2021 kl. 10:21

Debat
I artikel i Nordvestnyt d. 24. april 2021 udtaler Thomas Nicolaisen, at han er på linje med lodsejerne i fredningssagen af Veddinge Bakker og Skamlebæksletten vedrørende tilskudsfodring af dyrene, der plejer naturen i området.

arrow Læs også: Store konsekvenser for lodsejere ved fredning Veddinge Bakker

Fredningsforslaget omfatter forbud mod at fodre dyrene, når der ikke er foder nok på markerne. Dette betyder, at dyrene vil komme til at sulte om vinteren. Thomas Nocolaisen er ifølge artiklen dykket ned i sagen og har fået at vide af administrationen, at lodsejerne vil være bedre stillet, når sagen overgår til Fredningsnævnet, hvor lodsejerne kan klage over fredningsforslaget. Dette er blot et eksempel ud af mange i fredningssagen.

Det, der reelt står i artiklen, er, at der er lavet et forslag til fredning fra kommunens side, der giver store udfordringer for dyrevelfærden, forhindrer den ideelle naturpleje og afvikler en unik signatur i bakkerne, når de specielle langhårede skotske højlandskvæg vil blive afviklet. Fredningsforslaget vil pålægge kommunen og dermed skatteborgerne unødvendige økonomiske byrder, fordi kommunen efter eventuel godkendelse af fredningen selv må foretage og bekoste pleje af arealerne. Praksis viser, at det gør kommunen ikke. Skamlebæksletten er blandt andet fuldstændig tilgroet med gyvel. Det er en potentiel byrde for skatteborgerne i en kommune med tårnhøj kommuneskat og presset økonomi.

Det er tankevækkende, at vi har en administration i kommunen, her repræsenteret ved naturteamet, der ikke lever op til helt basale krav og understøtter politikerne ved at levere den kvalitet, der kan og må forventes. Det er chokerende, at grundlaget, der stilles til rådighed for politikerne, fører til fatale konsekvenser for dyrevelfærd, naturpleje og totalt unødige omkostninger.

Indtil videre har Felex Petersen fra S set konsekvenserne, baseret på det vildledende grundlag, og har allerede nu stemt imod fredningsforslaget på Klima-og miljø-mødet tidligere på måneden.

Det bliver spændende at se, om byrådet i Odsherred Kommune stemmer for et fredningsforslag, der i den grad er behæftet med vildledende materiale til politikerne, med omkostningstunge beslutninger og fatale konsekvenser til følge.

Anker Brandt Nielsen
Joselbjergvej 6

Fårevejle

arrow I strid med dyreværnsloven: Fredning forbyder fodring af dyr
25. april 2021 kl. 13:56 Opdateret: kl. 19:59
arrow Højlandskvæg er midtpunkt i naturfredningssag
21. december 2020 kl. 09:27 Opdateret: kl. 01:32
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?