26. februar 2020
Lars Flemming glæder sig til, at den nye legeplads ved den fritlagte Suså åbner. Det er et friskt pust til området, skriver han blandt andet i sit læserbrev. Foto: Anna C. Møhl
Lars Flemming glæder sig til, at den nye legeplads ved den fritlagte Suså åbner. Det er et friskt pust til området, skriver han blandt andet i sit læserbrev. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad legepladsen tage del i historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad legepladsen tage del i historien
Debat Næstved - 13. oktober 2019 kl. 17:00
Af Lars Flemming, Figenvej 31A, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har i den sidste uges tid været meget kritik af den nye legeplads tæt ved havnen, bag ved Boderne. Som modsvar vil jeg sige, at min datter på tre år - som er den primære målgruppe for legepladsen - glæder sig til at den bliver færdig.

Hver morgen på vej til børnehaven bliver der med begejstring kigget ud ad vinduet, hvortil min datter spørger, hvornår legepladsen er færdig. Dermed sagt så ser vi frem til åbningen, som vi med glæde vil deltage i.

Jeg synes selv, at det kun er et frisk pust til området, som mangler en legeplads, og dermed bliver der noget for alle i alle aldre lige der: de ældre, der vil nyde stilheden og historiens vingesus omkring kirken og Hotel Kirstine, og så børn og unge, der enten kan lege ved legepladsen eller stå med en lille fiskestang ved å-løbet.

Hvis vi ønsker, at Næstved skal være en attraktiv by for alle, skal der være plads til nytænkning af centrale byområder. Må Næstved ikke forandre sig?

Når jeg kigger på gamle billeder og kort over Næstved, ser jeg en by, der har ændret sig konstant. Bygninger, gader og veje er blevet revet ned, tilføjet eller fået bygget nyt - eller har fulgt med tiden.

Har kritikerne ikke tænkt den tanke, at den nye legeplads garanteret ikke står der til evig tid, men måske bliver erstattet af en ny med et andet tema? Jeg kan selv huske det gamle parkeringshus, der stod som en grim betonklods næsten samme sted. Det var heller ikke kønt uden bidrag til de historiske omgivelser.

Bymidter og områder omkring forandrer sig (konstant). Det hører med til en bys historie. Om 100 år er alt garanteret ukendeligt, og kun de gamle bygninger står tilbage.

Lad derfor legepladsen gøre sit bidrag til foreningen af netop historiens gang samt udviklingen af en by, hvor der skal være plads til alle.