14. april 2021
Henrik Glensbo opfordrer Næstved Kommune til at holde øje med udviklingen på institutionen Døgndiamanten. På billedet er det forstander Mikael Skak Pedersen, som Sjællandske mødte sidste år, da man havde overtaget den tidligere skole i Holme-Olstrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Henrik Glensbo opfordrer Næstved Kommune til at holde øje med udviklingen på institutionen Døgndiamanten. På billedet er det forstander Mikael Skak Pedersen, som Sjællandske mødte sidste år, da man havde overtaget den tidligere skole i Holme-Olstrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Døgndiamanten kommunens ædelsten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Døgndiamanten kommunens ædelsten?
Opdateret 20. november 2020 kl. 13:31
Debat Næstved - 18. november 2020 kl. 18:04
Af Henrik Glensbo, Lodkrog 10, Holme-Olstrup

Er Døgndiamanten ved at udvikle sig til en sten i borgmester Carsten Rasmussens sko?

arrow Læs også: Debat: Gør det dog ordentligt!

Socialcenter Øst har udarbejdet en rapport om Døgndiamanten. (Se Døgndiamantens hjemmeside) Ansvaret for denne gruppe af udsatte unge, ligger politisk i hænderne på Lars Hoppe Søe.

Der er mange forhold, der skal forbedres. Der er stadig problemer at holde på personalet selv på kerneposter - det medfører utryghed for de ansatte og de unge på Døgndiamanten. Jeg håber, at Lars Hoppe Søe vil rette op på forholdene.

Døgndiamanten har modtaget en ung, man godt vidste ikke hørte til indenfor målgruppen. Men hvorfor var det nødvendigt at udsætte en i forvejen skrøbelig person for dette svigt? Skulle der fyldes op på alle hylder koste hvad det ville?

Udskiftning af personalet og spørgsmålstegn ved ledelsens kompetencer tegner et billede af en institution, der mangler kompetencer til at varetage opgaven. (Normeringen er i orden). Har institutionen brug for en ny ledertype, der kan skabe ro i de nye rammer - en, der ikke er sprængfyldt af nye ideer, men som kan stabilisere og udvikle institutionen?

Personale forlader Døgndiamanten, og der er udskiftning på kerneposter. Det medfører en ond cirkel, der øger usikkerheden, som hurtigt forplanter sig til de unge, der ikke kan opnå de vigtige stabile relationer til voksne, der skal være solide, tilstedeværende rollemodeller.

Samtidig opleves grænseoverskridende adfærd fra personalet overfor de unge, der føler sig intimiderede i forbindelse med vækning, hvor personalet låser sig ind. Er det konfliktnedtrappende adfærd?

Døgndiamanten skal sikre trivsel for alle unge, der er indskrevet. Forholdene er fundamentalt forskellige fra de forhold beboerne kommer fra. Før boede de opdelt efter den enkelte beboers behov - nu er de samlet et sted for at opfylde ledelsens behov.

De krav, ledelsen af Døgndiamanten har opstillet i forbindelse med eventuelt misbrug, skal efterleves. Beboeren på Døgndiamanten nævner, at misbrug påvirker trivslen negativt.

Døgndiamanten skal nu sikre, at medarbejdere tilknyttes en fast afdeling .

Relationsopbygning skal prioriteres højere, fordi det er en ufaglig, kortsigtet løsning at flytte personalet rundt, hvor der mangler en person.

Nu må Socialdemokratiet i Næstved sikre, at Døgndiamanten får stabile og målstyrede muligheder for at hjælpe de udsatte unge. Det er det ansvar kommunen har taget på sig. Socialcenter Øst har klart formuleret forbedringspunkter, så det er blot at tage fat.

arrow Debat: Vi er på vej, men vi er ikke kommet i mål endnu
24. november 2020 kl. 10:01 Opdateret: kl. 14:53
arrow Nu skal der skabes mere liv og fællesskab
05. november 2020 kl. 13:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Privatskole får dødsstødet: Bestyrelsen nedlægger forening
22. oktober 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:17
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?