7. marts 2021
Keld Stilling håber, at viceborgmesteren kommer med ombord, så Næstved får lov til at beholde bare en lille havn. Foto: Anna C. Møhl
Keld Stilling håber, at viceborgmesteren kommer med ombord, så Næstved får lov til at beholde bare en lille havn. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi tænker så bolværket knager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi tænker så bolværket knager
Debat Næstved - 16. januar 2021 kl. 21:22
Af Keld Stelling, Kroagervej 20, Næstved

Så er »M/S Næstved« igen på plads i sejlrenden, efter en kortvarig periode på fladen grund.

arrow Læs også: Debat: Drop den nye havn

Har vi det ikke herligt med borgmesterens ny udmelding? (opdateret 14-01-21). Nu skal vi bare lige have viceborgmesteren ombord, vi er jo alle i samme båd.

Radikale Venstre har det med at være lidt sene i optrækket, når det drejer sig om revisioner af partiprogrammer. Og det er svært at finde ordet erhvervsliv i de radikales partiprogram for Næstved.

Havn, erhvervsliv og kultur går hånd i hånd på livets vej - erhvervslivets vej forståes.

Vi har brug for viceborgmesteren. Erstat nu gammeltestamentlige apokryfer om at lukke erhvervshavnen med dagsaktuel og relevant information.

Lad mig tage et eksempel. Beskæftigelsesanalysen for Næstved Havn er en integreret del af Masterplan 2020-2050. Beskæftigelsesanalysen er udarbejdet af firmaet Incentive, der har specialiseret sig i statistisk kvantificering af svært målelige størrelser.

Metoden nødvendiggør skønnede værdier og er derfor behæftet med usikkerhed, hvilket fremgår indledningsvis i beskæftigelsesanalysen og havnens masterplan. Offentlige myndigheder og velrenommerede virksomheder benytter sig af firmaets ydelser, som kan bruges til formulering af visioner, strategier og vurdering af potentiale.

Incentive betyder incitament, altså at sætte noget igang. Det, man først af alt ønsker at sætte i gang, er tankevirksomhed og reflektioner. Det lyder som en lækkerbisken til et tænksomt byråd, der står overfor en stor opgave.

Et eksempel på et incitament kan være solcelleparken i Nylandsmose, der som følge af beliggenheden, kan give synergi til industriområdet på Ydernæs, fremme Næstved Havns grønne omstilling og berige Ressource City gennem udvikling af brintproduktion ved elektrolyse.

Store danske organisationer og virksomheder siger brint har en stor fremtid, som alternativ til batterier.

arrow Havneformand: Herligt med nye toner fra borgmesteren
14. januar 2021 kl. 19:01 Opdateret: kl. 09:47
arrow Borgmester øjner muligheder for kommunal discounthavn
14. januar 2021 kl. 16:46 Opdateret: kl. 09:47
arrow Debat: Per Sørensen - 35 år i byrådet
14. januar 2021 kl. 10:10 Opdateret: kl. 13:17
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?