21. august 2019
Ejeren af bilen, der her overhaler indenom på en cykelsti ved Mogenstrup, vil ikke oplyse, hvem hun har lånt den til. Erik Nielsen mener, politiet bør beslaglægge bilen.
Ejeren af bilen, der her overhaler indenom på en cykelsti ved Mogenstrup, vil ikke oplyse, hvem hun har lånt den til. Erik Nielsen mener, politiet bør beslaglægge bilen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Værktøjskassen skal justeres!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Værktøjskassen skal justeres!
Debat Næstved - 07. august 2018 kl. 13:29
Af Erik Nielsen, Rugkrogvej 14, Fuglebjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dagens avis (6. august) udtrykker Arne Hulbæk stærk og forståelig frustration over afgørelsen, hvor en vanvidsbilist (beskrevet her i avisen) indtil videre slipper for straf, da bilens kvindelige ejer indtil videre ikke vil oplyse, hvem hun har lånt bilen ud til. Jeg vil ligesom AH gerne tro, at så godt som alle ikke er tilfredse med en sådan afgørelse, som vel kun en forsvarsadvokat kan se som rimelig.

arrow Læs også: Debat: Tilliden til retsvæsenet er bristet

Der er i en stor del af lovgivningen flere muligheder, der måske kunne bruges? F.eks. kan materiel, der er blevet brugt til ulovligheder inddrages og konfiskeres. Ydermere kan man bruge nødret- og nødværgereglerne for at forhindre fremtidige forbrydelser.

Da en umoden knægt i en bil i trafikken er til direkte livsfare for os almindelige mennesker, så kunne en beslaglæggelse af det potentielle »mordvåben« for at forhindre dette komme på tale.

Da bilen jo tilsyneladende ikke var stjålet, så er ejerskabet vel egentlig ligegyldig i dette tilfælde? Når bilen er beslaglagt, så forhindrer man forhåbentlig en gentagelse af udåden, og måske fremmer det også den kvindelig ejers motivation for at indfri sine samfundsmæssige forpligtelser. Samtidigt kan hun jo så også overveje en justering af sin omgangskreds.

OK, jeg ved så godt, at denne løsning er alt for nem, og et uforstående fåtal vil holde på, at både kvinden og møgungen har deres rettigheder. Tja - både og. Rettigheder er vel egentlig noget, som man i et velfungerende samfund skal gøre sig fortjent til. Men det store arbejde i denne sag bliver nok også at give AH troen på retsvæsenet tilbage.

arrow Vanvidsbilist blev filmet - nu er han fundet
28. juni 2018 kl. 07:19 Opdateret: kl. 07:19
arrow Vanvidsbilist optaget på video - politiet afviser at rykke ud
27. juni 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 06:19