13. august 2020
Michael Rosenberg. Arkivfoto
Michael Rosenberg. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tveægget sværd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tveægget sværd
Debat Næstved - 02. december 2019 kl. 20:51
Af Michael Rosenberg, formand HK Kommunal Sjælland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kølvandet på budgetbehandlinger følger fyringer, usikkerhed og besparelser. Senest har byrådet i Næstved Kommune meldt sig på banen med en tidlig 'julegave' både til de ansatte og til de svageste borgere. 'Gaven' består i en fyreseddel til en lang række medarbejdere, og i slipstrømmen på det, mindre tid og færre indsatser til den enkelte borger. Baggrunden er ønsket om at investere i skoler og børn.

arrow Læs også: Debat: Politisk dobbeltmoral

Jeg er helt enig i, at der skal investeres de kommende generationer, men jeg er bekymret over, at det sker på bekostning af udsatte borgere. Og jeg er bekymret for de konsekvenser, det får.

I Næstved Kommunes Besparelses- og optimeringskatalog, som et eksternt firma har udarbejdet til byrådet, fremhæves faren ved at fortsætte ud af besparelsesvejen. Rapporten konkluderer, at Næstveds udgifter og resultater på beskæftigelsesområdet ligger under de øvrige kommuners, og at yderligere besparelser vil kunne påvirke resultaterne negativt og føre til en reel kommunal merudgift til forsørgelsesudgifter.

Det virker som et tveægget sværd, at Næstved Kommune får lavet en rapport, og efterfølgende vælger at gøre stik modsatte af, hvad rapporten anbefaler. Det er spild af velfærdskroner.

I budgettet for 2020 har kommunen indlagt samme forventninger til antallet af ledige borgere, som overgår til varig beskæftigelse. Der er bare 10% færre ansatte til at løfte den samme politiske målsætning. Selv et barn kan regne ud, at det ikke hænger sammen.

Min anbefaling til byrådet skal være, at de ændrer deres beslutning fra nedskæring til en investeringsstrategi. Erfaringen fra andre kommuner har påvist, at det betaler sig. I et projekt gik Københavns Kommune fra 200 til kun 35 borgere pr. ansat. Resultatet var, at 43 procent kom i praktik eller job.

Vejen frem er tillid og politisk mod.

arrow Fyringer: 20 medarbejderes løn skal gå til skole- og børneområdet
04. december 2019 kl. 11:29 Opdateret: kl. 10:27
arrow Minister kræver orientering, men: - Der er ikke noget at komme efter
03. december 2019 kl. 16:25 Opdateret: kl. 12:30
arrow Plan klar for besparelser på 16,5 millioner kroner
03. december 2019 kl. 11:51 Opdateret: kl. 10:59
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?