2. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Status efter 10 års sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Status efter 10 års sammenlægning
Debat Næstved - 01. juli 2018 kl. 18:52

Debat
Af Peter Jensen
Tørvetrillervej 7

arrow Læs også: Debat: Udvalgsformand skaber afstand

Fensmark
22. juni havde byrådsmedlem Helle Jessen (S) et læserbrev i Sjællandske med status efter 10 års sammenlægning. Her er min fortsættelse:

Efter kommunesammenlægningen i 2007 blev Fensmark udpeget som et udviklingscenter, og hvordan er det så gået.

Jo befolkningstallet er steget en hel del, så det private vandværk er i gang med en udvidelse for at klare efterspørgslen.

Det private fjervarmeværk klarer sig også fint og har indgået en god aftale med Ardagh om at aftage overskudsvarme derfra - en god udnyttelse af ressourcerne. Samme Ardagh har nedrevet en gammel ovn og bygget en ny, der er større og forventer at nå en årsproduktion på 800 mio. stk. emballageglas (ca. 25 stk. i sekundet!!).

Fensmark Brugsforening har i samme periode øget sin omsætning betydeligt og har i dag ca. 8000 medlemmer. Der er god gang i det private.

Det offentlige ser noget anderledes ud. Det velrenommerede plejehjem Røjleparken er godt decimeret og reduceret væsentlig på normeringen.

Holmegaardskolen har pladsmangel, der er vandreklasser og indskolingen er delt på to matrikler, 0. klasse på den ene og 1. og 2. klasse på den anden, så den naturlige indkøring i skolesystemet fra børnehaven ikke fungerer.

Biblioteket, der før var aktiv på både børne- og voksenområdet, er reduceret til primært børne- og ungebibliotek, og borgerservicen er mod tidligere fem dage nu nede på 1 (èn) dag med tidsbestilling.

Kommunens erhvervsliv har været pålagt en dækningsafgift til brug for forbedret infrastruktur til samme erhvervsliv, og det har da også medført en mange nye veje til byen, men hvordan er det lige, vejene til Fensmark har udviklet sig? Tjah.

arrow Debat: Det handler også om at sikre familien en indtægt
13. september 2018 kl. 13:06 Opdateret: kl. 11:20
arrow Debat: Når mastodonten og musen bliver uenige
16. juni 2018 kl. 17:43 Opdateret: kl. 15:30
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?