10. juli 2020
Socialdemokrater og neoliberalisme. Næstved Havn og vira. Motorvejsdebatten kommer vidt omkring. Foto: Kim Palm
Socialdemokrater og neoliberalisme. Næstved Havn og vira. Motorvejsdebatten kommer vidt omkring. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stå nu sammen om motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stå nu sammen om motorvejen
Debat Næstved - 17. februar 2020 kl. 20:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved

arrow Læs også: Debat: En fremtid uden motorvej

Den politiske situation kræver en politisk analyse. Den er nem, fordi vi står overfor et velkendt dilemma. En folkevalgt politiker forpligtes overfor sine vælgere til at kæmpe for en vigtig sag, men efter valget er det politiske billede et helt andet.

I den konkrete situation drejer det sig om sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Der er opstået et kommunikationstomrum mellem sundhedsministeren og borgerne i Næstved efter regeringsdannelsen. Sagen er problematisk for S, der taber stemmer, mens situationen ligger lige til højrebenet for V.

Det er ikke kun i BaneDanmark, der er signalforvirring. Socialdemokrater bliver ofte tavse i sådanne situationer. Men en socialdemokrat, der sjælden bliver tavs, er byrådsmedlem Helle Jessen, der med læserbrevet »Skingert overmod« i Sjællandske, den 12. februar fortsætter debatten, med stærk personlig fokusering på byrådsmedlem Mylsted-Schenstrøm (V).

Først leverer Helle Jessen lidt historieskrivning, der peger tilbage og ikke frem. Så følger en belæring om unge Mylsted-Schenstrøms muligheder for at komme i Folketinget, selvom kampen for motorvejen udmærket kan føres af en folketingskandidat, der kan bruge den som et politisk svendestykke. Herefter forelæser Helle Jessen over emnet neoliberalismen i amerikansk sammenhæng. Der bliver sandelig sat trumf på.

Neoliberalisme har særlig relevans for USA´s samhandel med Kina og den geopolitiske situation i Arktis. Jeg har svært ved at knytte sammenhængen mellem neoliberalismen i USA og Rønnede-motorvejen - det skulle da lige være, hvis Næstved Havn kunne blive et strategisk knudepunkt for Østersøflåden. Så kom der gang i gravemaskinerne. Men det er nok mere relevant at tænke i virus baner, hvor både mennesker, dyr og maskiner kan forstyrre den neoliberalistiske verdensorden.

arrow Fagbevægelsen skuffet over regeringen i motorvejssagen
17. februar 2020 kl. 03:25 Opdateret: kl. 10:06
arrow Debat: Det skal lykkes med den motorvej
14. februar 2020 kl. 11:03 Opdateret: kl. 10:49
arrow Borgmester: En katastrofe at vi mangler en motorvej
13. februar 2020 kl. 15:25 Opdateret: kl. 11:30
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?