22. oktober 2020
Carl Erik Pedersen foreslår, at man for fremtiden rykker operaarrangementer til amfiteatret på Munkebakken. Foto: Thomas Olsen
Carl Erik Pedersen foreslår, at man for fremtiden rykker operaarrangementer til amfiteatret på Munkebakken. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Opera på Munkebakken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Opera på Munkebakken?
Debat Næstved - 21. juni 2020 kl. 09:58
Af Carl Erik Pedersen, Grønnegade 29, Næstved

Vi sad her en varm sommerdag nogle beboere i AB Museumshaven i vores dejlige have og drøftede nogle a Næstveds problemer, bl.a. gravning i og byggeri på Munkebakken.

Èn af beboerne kunne ikke forstå, at man ikke udnyttede amfiteatret på Munkebakken til Opera i Næstved, når man nu havde et sådant anlæg midt i byen, hvor der var rigelig plads til et endog stort publikum.

arrow Læs også: Optimistiske NEMF sælger billetter til festival og opera

Og egentlig har han jo ret!
Hvorfor skal et sådant arrangement nu afholdes på en p-plads, der afspærres til gene for gæster til hotel Vinhuset, som nødvendigvis må parkere her af hensyn til afstanden til hotellet og til byen i øvrigt?

På Munkebakken vil der ikke være sådanne hensyn at tage, og måske kunne andre arrangører få øjnene op for, hvilke muligheder der kunne være ved at benytte denne skønne plet midt i byen til andet, end »hvad der tidligere er foregået omkring nattelivet i byen«. Og hvorfor skal det hele foregå ved Susåen?

Svar fra arrangøren, Peter Stevnhoved, Formand for NEMF:

Vi har været utroligt glade for den interesse, der var for vores operakoncert ved den fritlagte Suså i sensommeren 2019, så arrangementet netop blev den folkefest vi havde håbet på.

»Opera ved Susåen« har vist sig at være et godt brand, som kan tiltrække et endnu større publikum fra både nær og fjern, men siden sidste sommer er der jo kommet en populær legeplads på området, så vi har selvfølgelig overvejet andre muligheder for placering.

I mellemtiden er der så kommet begrænsning på deltagerantallet, men som det ser ud lige nu må vi lave koncerten under kontrollerede forhold for 500 siddende og betalende gæster. Her har Munkebakken i udgangspunktet været et muligt alternativ med den centrale beliggenhed, men desværre er adgangsforholdende/ flugtvejene utilstrækkelige. Efter vi har haft en snak med myndighederne, har vi derfor besluttet at lave koncerten to gange på Bredstræde-parkering tæt på Susåen søndag den 23. august, hvor forholdende er ideelle.

På grund af de nuværende retningslinier må vi desværre ikke invitere picnic-gæster til at tage gratis ophold på græsarealet udenfor koncertområdet, men det kan ændre sig henover sommeren.

Uanset hvor i byen vi vælger at placere koncerten vil der dog ligesom sidste år være en udfordring med parkering, dog i mindre omfang på en søndag, men sådan vil det altid være, hvis man laver noget populært i midtbyen.

Må vi i stedet opfordre andre arrangører til at invitere Philip Faber til at komme og lave fællessang en eller flere sommeraftener på Munkebakken, så dette dejlige sted også kan blive brugt til noget godt.

arrow Operafest flytter til p-plads 100 meter væk
05. marts 2020 kl. 18:19 Opdateret: kl. 10:01
arrow Sommeropera vender tilbage - men hvor skal den afholdes?
04. december 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 15:36
arrow Billedserie: Folket valfartede til opera ved åen
14. august 2019 kl. 22:05 Opdateret: kl. 21:02
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?