25. januar 2020
Argumenterne for Baltic Pipe smuldrer. Klimaudviklingen, det indre EU-marked for gas og perspektivrig forskning i vedvarende energi taler sit klare sprog. Tal om udbud og efterspørgsel viser, at EU og ikke mindst Tyskland vil være afhængig af russisk gas mange år frem under omstillingsprocessen til vedvarende energi. Selv om økonomien i Baltic Pipe skulle vise sig bedre end de officielle tal tilsiger, legaliserer dette næppe berettigelsen af Baltic Pipe, skriver debattør Keld Stelling i et debatindlæg. Grafik:  Energinet
Argumenterne for Baltic Pipe smuldrer. Klimaudviklingen, det indre EU-marked for gas og perspektivrig forskning i vedvarende energi taler sit klare sprog. Tal om udbud og efterspørgsel viser, at EU og ikke mindst Tyskland vil være afhængig af russisk gas mange år frem under omstillingsprocessen til vedvarende energi. Selv om økonomien i Baltic Pipe skulle vise sig bedre end de officielle tal tilsiger, legaliserer dette næppe berettigelsen af Baltic Pipe, skriver debattør Keld Stelling i et debatindlæg. Grafik: Energinet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Nord Stream 2 og Baltic Pipe smuldrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Nord Stream 2 og Baltic Pipe smuldrer
Debat Næstved - 24. juni 2019 kl. 17:57
Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et dansk advokatfirma har ifølge dagspressen på vegne af Nord Stream 2-konsortiet bragt en sag for Energiklagenævnet med påstand om, at Energistyrelsen forsinker det russisk-europæiske gasprojekt.

arrow Læs også: Frontkæmper til politikere: Slip jeres berøringsangst

Samtidig forbereder USA en lov om sanktioner mod firmaer, der arbejder for Nord Stream 2. Parallelt hermed forhandler Ukraine en ny gasaftale med Rusland.

Gasrørene nærmer sig Bornholm. Nord Stream 2-konsortiet vil helst syd om Bornholm i samme spor som Nord Stream 1.

Dette kan Danmark juridisk forhindre, men vi kan ikke forhindre en linieføring mellem Bornholm og Sverige.

Danmark risikerer en erstatningssag begrundet i nøl og et dansk lovdokument med gyldighed fra januar 2018, der forandrede de juridiske rammevilkår for Nord Stream 2.

Samtidig smuldrer argumenterne for Baltic Pipe. Klimaudviklingen, det indre EU-marked for gas og perspektivrig forskning i vedvarende energi taler sit klare sprog.

Tal om udbud og efterspørgsel viser, at EU og ikke mindst Tyskland vil være afhængig af russisk gas mange år frem under omstillingsprocessen til vedvarende energi.

Selv om økonomien i Baltic Pipe skulle vise sig bedre end de officielle tal tilsiger, legaliserer dette næppe berettigelsen af Baltic Pipe.

Proportionalitetsprincippet, hvor et offentligt initiativ skal sættes i relation til de fordele det skaber, knytter sig også til ekspropriation.

I januar 2014 trak SF sig ud af den socialdemokratisk ledede regering som følge af DONG-sagen.

Der er konfliktstof både i Nord Stream 2 og Baltic Pipe til at give en eventuelt kommende S-regering parlamentariske problemer, der er større end det, vi kender fra Dong-sagen.

Er det hensynet til udlandet eller danske interesser, der gør at man tøver med en tilladelse til linieføringen?

arrow Konservativt koryfæ: Vi skylder Polen en stor tak
24. juli 2019 kl. 07:26 Opdateret: kl. 12:48
arrow Ekspert: Derfor er politikerne tavse om Baltic Pipe
23. juli 2019 kl. 05:47 Opdateret: kl. 09:49
arrow Vejen til kæmpe gasanlæg er fortsat uvis
19. juli 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:48