25. maj 2020
Sådan så det vandstanden ud i 1995...
gallery icon

Se billedserie

Sådan så det vandstanden ud i 1995...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Når fakta bliver et flydende begreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Når fakta bliver et flydende begreb
Debat Næstved - 25. juni 2018 kl. 16:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Christoffer Steffen Hansen, Lovvej 14, 4700 Næstved

arrow Læs også: Debat: Fuglebeskyttelse i Sjællands største mose yderligere amputeret

Svar på læserbrevet af Morten Dahl Christensen i Sjællandske den 21. juni.

Jeg har udsat de skrevne ord for et faktatjek og må konstatere, at der er en del uoverensstemmelser. Gården, jeg bor på, er mit barndomshjem, og derfor kender jeg terrænet godt, måske endda eksakt. Jeg har min daglige gang i og omkring mosen. Udsagnet om, at jeg ønsker mosen tørlagt, passer ikke; Jeg ønsker vandstanden sænket til det, regulativet og lovgivningen beskriver. Jeg betragter de to søer som værende lige vande, og netop derfor undrer det mig, at vandet er faldet 40 cm hos min nabo, når det kun er faldet 25-30 cm hos mig. Trods vandstandssænkningen og en særdeles tør sommer ligger vandspejlet stadig over regulativet.

Det er korrekt, at man i 1991 indgik en aftale med gammel Holmegaard Kommune om at hæve vandstanden. Dokumentet er essentielt for diskussionen, kommunen har netop omtalt det dokument og kaldt det for upræcist, Men dette var aftaledokumentet og viser kun en vandstandshævning på 35 cm og ikke de 106 cm, vi er vidende til!

Man ønsker at tegne et billede af min far og jeg som værende miljøforbrydere, det bryder jeg mig selvfølgelig ikke om, da jeg ikke finder dette for passende. Grunden til, at min far accepterede vandstandsstigningen på de 35 cm, er, at drænene stadig ville kunne fungere, da de stadig havde frit udløb dengang.

Den omtalte rørbro er uanset sin placering anbragt ulovligt. Der er ikke søgt om tilladelse til etablering af en overkørsel jævnfør Næstved Kommune. Og ej heller anført i regulativet.

Udsagnet omkring, at en vandstandssænkning ikke vil give bedre dyrkningsforhold, passer ikke. Jeg har været i dialog med to af Danmarks eksperter på området, Professor ved Københavns Universitet Carsten Tilbæk Petersen og Statsautoriseret grundforbedringskonsulent Kjeld Morel.

Carsten udtaler, at vandspejlshøjden i vandløbene er afgørende for, om den essentielle detailafvanding kan tilgodeses, og vandløb og drænanlæg er derfor oprindeligt nøje planlagt til at passe sammen.

Og tilføjer, at drænene normalt skal kunne løbe frit over vandspejlet i recipienten er et almindeligt kulturteknisk krav og en international standard.

Det essentielle i denne sag er, hvorvidt Næstved Kommune skal overholde lovgivningen eller ej!

Vandstanden er steget fra 1995 og et fra 2017 - det er rå fakta. Udsagnet om, at vandet ikke er steget siden 1991, passer ikke

arrow Billedserie: Den store markbrand malede marken sort
25. juli 2018 kl. 08:07 Opdateret: kl. 08:23
arrow Debat: Ødelægger unik lokal natur
07. maj 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 14:27
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?