17. maj 2021
Lennard B. Nielsen mener, at Næstved Havn bør lukkes. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Lennard B. Nielsen mener, at Næstved Havn bør lukkes. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Luk så den havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Luk så den havn
Debat Næstved - 30. marts 2021 kl. 07:31
Af Lennard B. Nielsen, Bogensevej 29. Næstved

Som det fremgår af Sjællandske, skal byens vise politikere til at tage en stor beslutning - nemlig erhvervshavnens fremtid. På hvilket fundament vil man bygge for omkring 200 millioner kroner havn?

arrow Læs også: Nyt forslag: Forening vil gentænke planer for havnen

For nogle årtier siden fik Holmegaard Glasværk cirka 200.000 tons sand med mere over kaj - det var et godt aktiv for havnen, men fra den ene dag til den anden meddelte Holmegaard, at de ikke ønskede at benytte sig af Næstved Havn, altså 200.000 tons pist væk fra erhvervshavnen.

Sandet kom dog tilbage et par år efter, men det siger en hel masse om, hvor skrøbelig havneindtægten er. Hvad med de kævler, der ligger og skamskænder byen? Betales der for oplægning af træet indtil afskibning, for så vidt jeg er orienteret, betales der kun kajafgift for det antal tons, som det enkelte skib laster. Hvis det er rigtigt, er det en dårlig forretning for havnen.

Hvad er indtjeningen, og hvornår forsvinder træet fra havnen? Jeg tror ikke, at havnebestyrelsen kan få brugsgarantier fra nogle af de firmaer som pt. benytter havnen.

Set med mine øjne skal havnebestyrelsen lukke erhvervshavnen snarest muligt og få igangsat byggerier til forskønnelse af hele området. Et stort boligbyggeri vil styrke de lokale virksomheder og forretninger, men det vil politikkerne jo nok ikke, så til den kommende valgkamp får vi nok at vide dels hvor pengene til havnebyggeriet kommer fra og ikke mindst noget om driftgaranti.

arrow Havnens fremtid nærmer sig en afgørelse
24. marts 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 20:09
arrow Maglemølle under forvandling: Fra papir til padel
22. marts 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 16:25
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?