1. juni 2020
Gavnø vil have en solcellepark her i området ved Dybsø Fjord. Foto: Steen Knarberg
Gavnø vil have en solcellepark her i området ved Dybsø Fjord. Foto: Steen Knarberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lavbundsarealer syd for Vejlø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lavbundsarealer syd for Vejlø
Debat Næstved - 10. februar 2019 kl. 11:45
Af Freja Lynæs Larsen (EL), byrådsmedlem, Grimstrupvej 100D, Næstved og Thor Temte (EL), byrådsmedlem, Skelbyvej 137, Glumsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en dejlig nyhed at vågne op til her den 7. februar. Landbruget og Danmarks Naturfredningsforening fremlægger et fælles forslag til en ny jordfordeling på landbrugsjorden. Derved kan en række mindre rentable arealer tilbageføres til naturen til gavn for miljøet, naturen og co2-regnskabet. Bravo.

arrow Læs også: Sol på vej ud af vindens skygge: Ja tak til solceller

Netop lavbundsarealernes tilbageføring til naturen vil give en godt tilskud til denne udvikling.

Det har længe været Venstrefløjens ønsker med en sådan udvikling. Socialdemokratiet sluttede op sidste år, og nu kan vi vel forvente at også partiet Venstre følger trop.

I den store Nylandsmose syd for Vejlø, har baroniet Gavnø ansøgt kommunen om at opføre en stor massiv solcellepark på et registreret lavbundsareal. Kommunen har i henhold til planloven kompetencen til at vurdere hvorvidt et sådant anlæg ville være til hinder for denne naturgenopretning. Desværre har Kommunens Plan-udvalg og administration rystet på hånden, og ikke kunnet bekvemme sig til at give Gavnø et afslag.

I Enhedslisten håber vi nu, at man forstår at et lavbundsareals genskabelse til natur ikke muliggør, at der også kan køre en service-vogn mellem solcellerækkerne. Solcelleparkerne i Næstved kommune skal opføres på de »tørre« landbrugsarealer der har en lavere boniteringsværdi. Hvor svært skal det være?

arrow Debat: Utak er verdens løn
16. september 2018 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:28
arrow Beboergruppe raser: Sagen om Gavnø Gods' solceller lugter af nepotisme
14. september 2018 kl. 12:04 Opdateret: kl. 10:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?