13. august 2020
To medlemmer af Teknisk Udvalg påpeger, at naturstierne ikke er lige på trapperne. Arkivfoto
To medlemmer af Teknisk Udvalg påpeger, at naturstierne ikke er lige på trapperne. Arkivfoto
Foto: Picasa 3.0
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: »Knæk og bræk« med forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: »Knæk og bræk« med forhandlinger
Debat Næstved - 02. december 2019 kl. 16:05
Af Cathrine Riegels Gudbergsen, Broksøvej 60A, Herlufmagle og Elmer Jacobsen, Langetoftevej 25, Næstved, medlemmer af Teknisk Udvalg (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når avisen tager glæderne på forskud og skriver, »at nu kommer naturen tættere på«, så vil vi blot påpege, at der er et stykke vej endnu. Det har været os meget magtpåliggende, at dette tiltag sker ad frivillighedens vej.

arrow Læs også: Vandtårnsbakken er fredet: DN kom for sent på Munkebakken

En gruppe naturelskere har gennem mange år været klar til at betale for adgangen til naturen, nemlig jægerne. Jagtleje er på flere ejendomme blevet en ikke ubetydelig del af ejendommens afkast. Ofte har pengene medvirket til, at levende hegn, mergelgrave og moser er bevaret. Lige som disse indtægter har bidraget til etablering af beplantninger og søer mange steder.

De mennesker, som nyder at komme ud af kontorerne og betaler en pæn sum for retten til at færdes og jage, ønsker af gode grunde indflydelse på, hvordan adgangen til områderne formidles.

Her kan landmænd komme i et voldsomt krydsfelt, og nogle vil muligvis lade jagtlejeren stå for forhandlingen, da det ofte er folk, som er godt skolet i den slags.

Stier som trampes og pløjes op i forbindelse med pløjning og såning, for så at blive trampet igen, kan være en løsning, som mange vil kunne leve med. Vi ønsker »knæk og bræk« med de videre forhandlinger.

arrow Tre nye vandreruter bringer naturen tættere på
27. november 2019 kl. 21:55 Opdateret: kl. 19:33
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?