4. juli 2020
- Hvis ikke der kommer flere penge i kassen, kan vi se frem til, at de små forbedringer, der har været i velfærden i 2019 og kommer i 2020, skal erstattes af massive nedskæringer også på børn, skolerne og ældreforsorgen, mener Thor Temte.
- Hvis ikke der kommer flere penge i kassen, kan vi se frem til, at de små forbedringer, der har været i velfærden i 2019 og kommer i 2020, skal erstattes af massive nedskæringer også på børn, skolerne og ældreforsorgen, mener Thor Temte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kernevelfærd og investering i klimadagsorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kernevelfærd og investering i klimadagsorden
Debat Næstved - 10. oktober 2019 kl. 16:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Thor Temte (EL), Næstved Byråd, Skelbyvej 137, Glumsø

Lidt over 20 millioner kroner mere i kommunekassen - er regeringens uddelegering til Næstved Kommune. Pengene skal bruges og ikke i kassen. Vi er stadig langt bagefter landsgennemsnittet ift. skolerne, daginstitutioner og hjælp til de ældre og handicappede i Næstved kommune - og det beskedne beløb vi har fået skal derfor bruges på kernevelfærden, hver en krone.

I Enhedslisten havde vi gerne set, at kommunen søgte skattepuljen - men overhovedet at afprøve om det var en mulighed, satte Dansk Folkeparti en stopper for. De nægtede, at punktet kunne tages på dagsordenen på økonomiudvalget den 31 oktober 2019. Puljen skulle have været søgt senest 1. oktober 2019.

Vi har brug for de flere penge, som en forhøjet skat i Næstved Kommune kan give - hver en krone vil hjælpe for at få rettet op på det mangeårige efterslæb på velfærdsområdet, Næstved kommune har oparbejdet. Derfor var ansøgningen om øgede skatteindtægter nødvendig i 2019 og er også nødvendig i de efterfølgende år, hvor vi kan se frem til underskud på 106 millioner kroner i 2021 og et endnu større underskud på finanserne i 2022.

Hvis ikke der kommer flere penge i kassen, kan vi se frem til, at de små forbedringer, der har været i velfærden i 2019 og kommer i 2020, skal erstattes af massive nedskæringer også på børn, skolerne og ældreforsorgen. Derfor skal skattepuljen søges i 2020 med henblik på budgettet for 2021.

Videre er det nødvendigt, at vi satser på klimadagsorden. Vi står overfor store udfordringer og må tage fat på det næste store område, hvor CO2 udslippet skal nedbringes er transportsektoren. Kommunen skal gå foran ift. tjenestebiler som el-biler, og vi skal have den kollektive trafik over i el-busser i første omgang i Næstved By, men på sigt også på landet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?