29. september 2020
Politiet har været forbi den efterladte bil i Kalbyrisskoven temmelig mange gange, før den blev fjernet. Privatfoto
Politiet har været forbi den efterladte bil i Kalbyrisskoven temmelig mange gange, før den blev fjernet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ingen ansvar er det rene Gøg og Gokke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ingen ansvar er det rene Gøg og Gokke
Debat Næstved - 14. maj 2020 kl. 16:00
Af Poul Otto Hansen, Ambassadør for Borgerretsbevægelsen, Kalbygårdsvej 2, Kalby

Under overskriften »Ingens ansvar«, bragt i Sjællandske den 19. december 2019, omtales en efterladt, velholdt Ford Mondeo i skovkanten på Ydre Kalbyrisvej. En aktindsigt viser, at efter 3 måneder og 6 anmelders er bilen efter omfattende hærværk kørt til skrotning. Sagen har været omkring 8 til 10 sagsbehandlere hos politiet og 6 patruljer har været på stedet.

arrow Læs også: Debat: Ingens ansvar?

Forløbet er: Medio oktober 2019 efterlades bilen på Ydre Kalbyrisvej. Efter få dage fjernes de hollandske nummerplader og bilen markeres med politistreamers. Der eksisterer ingen rapporter fra den patrulje, der var på stedet? Den 15. december 2019 registreres en anmeldelse hos politiet. En patruljevogn sendes til stedet og konstatere hærværk og at politiet tidligere har været på stedet. Det samme forløb gentager sig den 3., 7. og 13. januar, uden at der ageres. Den 31.01.2020 gør en sagsbehandler opmærksom på, at der er søgt aktindsigt. En patrulje sendes igen til stedet for at konstatere, at bilen nu er fjernet? Det viser sig, at "nogen" i politiet har bedt Næstved Autoophug køre bilen til skrotning 14 dage tidligere?

Jeg synes, politiet skylder offentligheden en forklaring. Alle kan begå fejl, men seks gange efter hinanden vil jeg betegnes som det rene Gøg og Gokke og tyder på dårlig organisering og ledelsesstruktur i det lokale politi.

Efter antallet af sagsbehandler og patruljer, der har været på sagen, er det svært at se, at det er mandskabsmangel, som politiet ofte næver som årsag. En sagsbehandling som ovennævnte ikke alene svækker tilliden til politiet, men også troen på, at politiet evner at gøre noget ved de mange uopklaret indbrud m.m. Jeg vil tro, at en gammeldags landbetjent havde fået bilen fjernet før hærværket, fundet ejeren eller sendt bilen på auktion med en indtægt til myndighederne.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser til Sjællandske, at de ikke kommenterer læserbreve.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?