22. oktober 2021
Den røde linje på kortet markerer, hvor en kommende Baltic Pipe efter planen skal ligges. Baltic Pipe er ikke i almenvellets interesse, skriver Hans Jørgen Andersen i sit læserbrev. Grafik: Energinet.dk
Den røde linje på kortet markerer, hvor en kommende Baltic Pipe efter planen skal ligges. Baltic Pipe er ikke i almenvellets interesse, skriver Hans Jørgen Andersen i sit læserbrev. Grafik: Energinet.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvem står vagt om Grundloven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvem står vagt om Grundloven?
Debat Næstved - 29. maj 2019 kl. 15:25
Af Hans Jørgen Andersen, Landmand og lodsejer, Gambakkevej 18, Dysted

Det står mere og mere klart, at Baltic Pipe krænker Grundloven og ikke kan etableres indenfor Grundlovens rammer. Rørledningen er til gavn for Norge og Polen. Derimod gør den ingen forskel for Danmark, altså er den ikke i almenvellets interesse, og der kan derfor ikke eksproprieres privat ejendom i den forbindelse.

arrow Læs også: Ny udenrigsminister: Russisk gasledning er ude af mine hænder

Energiministeren og Energinet henviser vedblivende til Naturgasforsyningslovens § 55, men i den står der: Til etablering af de nødvendige naturgastransmissionsanlæg for transmissionsselskaber virksomhed kan energi-, forsynings- og klimaministeren, når almenvellet kræver det, tillade, at der iværksættes ekspropriation vedrørende fast ejendom.

Den samfundsmæssige forrentning er nærmest ikke eksisterende og et Danmark som trædesten for Norge og Polen er ikke på nogen måde i almenvellets interesse.

Omkring finansieringen, blev der på et møde i Arena Næstved oplyst, at de seks til syv milliarder som projektet koster, skal lånes i Nationalbanken til en forhøjet rente, fordi det her netop ikke er til danskernes fordel. Citat slut.

Igen, ikke i almenvellets interesse. Men Energiministeren kan nemt stoppe vanviddet. Energinets bestyrelse består af 11 medlemmer, hvoraf de otte er udpeget af ministeren selv.

Såhh - mon ikke. Og så kan han passende kaste de syv milliarder ind i valgkampen, til gavn for Danmark og danskerne. Se det er i almenvellets interesse.

arrow Forsker: Nord Stream 2 trækker ansøgning for at sende signal
29. juni 2019 kl. 10:46 Opdateret: kl. 10:48
arrow FAKTA: Russisk gas skal føres forbi Bornholm
28. juni 2019 kl. 20:01 Opdateret: kl. 20:02
arrow Nord Stream 2 dropper planer om gasrørledninger i Danmark
28. juni 2019 kl. 19:22 Opdateret: kl. 19:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?