26. marts 2019
Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Holme-Olstrup Skole giver tryghed og fleksibilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Holme-Olstrup Skole giver tryghed og fleksibilitet
Debat Næstved - 18. november 2018 kl. 11:35
Af Anja Bech Andersen, Møllegårdsvej 4C, Holme-Olstrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holme-Olstrup Skole giver - pga. sin størrelse og placering som nabo til vuggestue, børnehave og SFO - tryghed og gode rammer for læring. Den er også et tilbud for børn i hele Næstved Kommune, der har specielle behov og trives bedst i et lille skolemiljø. Hvis disse børn placeres i en for stor klasse på en for stor skole, kan det ødelægge indlæringen og den faglige kvalitet. Der er eksempler på, at forældre fra både Fensmark, Toksværd og Næstved alene pga. skolens størrelse har søgt om at få deres barn på Holme-Olstrup skole.

arrow Læs også: Forældre i oprør: Vil åbne privatskole på chokoladefabrik

Mindre klasser på 15-20 elever kan give bedre faglighed, da der er mere tid til den enkelte elev i forhold til større klasser. For at sikre og udvikle et stærkt fagligt miljø på en lille skoleafdeling, kan lærerne skiftevis undervise på alle Holmegaardskolens 3 matrikler - f.eks. »Dansk« mandag-tirsdag i Toksværd, onsdag i Holme-Olstrup og torsdag-fredag i Fensmark.

For de yngste børn er der i Holme-Olstrup nogle helt fantastiske SFO-udearealer - meget bedre end i Toksværd - for ikke at nævne Naturbasen, der ligger tæt på skolen, og derfor bruges aktivt i undervisningen. Skov-børnehaven ved Boserup er allerede meget attraktiv, men her kan Holme-Olstrup skole med naturbasen blive en tilvalgs-skole.

Man kan derfor også vælge at gøre Holme-Olstrup skole til indskoling (0.-3. klasse), og Toksværd til mellemtrin og udskoling (4.-9. klasse). Det giver optimal udnyttelse også mht. faglokaler, og sikrer fremtidig vækst i hele området. Desuden kan man spare udgifter til udbygning i Toksværd.

Ved en lukning af Holme-Olstrup skole forpasser man jo alle disse muligheder, og det er også klart i modstrid med kommunens egen vision "Godt liv på landet".

arrow Debat: Sjællandsmester i »skræm den nye borger væk«
10. november 2018 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:49
arrow Forældre i chok over mulig skolelukning
27. september 2018 kl. 09:17 Opdateret: kl. 09:00