8. april 2020
Klaus Eusebius Jakobsen (RV) holder fast i, at muligheden og omkostningerne for at kunne ansøge om værtskabet som Europæisk Kulturhovedstad bør undersøges. Privatfoto
Klaus Eusebius Jakobsen (RV) holder fast i, at muligheden og omkostningerne for at kunne ansøge om værtskabet som Europæisk Kulturhovedstad bør undersøges. Privatfoto
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Historien inspirerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Historien inspirerer
Debat Næstved - 13. december 2019 kl. 19:30
Af Klaus Eusebius Jakobsen (RV), viceborgmester, Næstved Kommune, Gl. Skovridervej 4A, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rico Carlsen (V) er en forsigtig mand, der helst vil holde sig til »den gyldne middelvej« - og advarer mod at slå for store brød op. Respekt for det. Når jeg imidlertid prøver at sætte en retning med måske en ønsketænkning om Næstved som Europæisk Kulturhovedstad i 2032, så er det - også - fordi, historien inspirerer mig: Der har været nogle store begivenheder for Næstved, som har rykket og ikke mindst rykket borgernes selvforståelse: Først byrådets beslutning i 30'erne om at bringe havet ind til Næstved ved at anlægge en ny og større havn og grave en lige kanal fra Ydernæs ind til Næstved (1938) - og den anden var planen og gennemførelsen af en jubilæums og landsudstilling i 1935.

arrow Læs også: Debat: Aurea mediocritas

Nu står vi overfor i hvert fald to andre store tiltag - udviklingen af havneområdet til et levende bymiljø, og dertil den største investering i kommunen (162 mio kr) i nyere tid: En ny svømmehal på Stenlængegårds området. Kunne vi så også få føjet motorvejen til, så vil man kunne sige, at der virkelig sker noget i Næstved Kommune.

Bør vi ikke, for at fortsætte denne driftige udvikling, som jo giver ringe i vandet mht vækst, undersøge muligheden og omkostningerne for at kunne ansøge om et sådant værtskab (ansøgningsfristen er 2025). Og det behøver jo ikke som udgangspunkt være en kommunalt finansieret projekt - men få undersøgt fonde, EU-midler, med mere.

arrow Debat: Kulturen er kommet for at blive
24. november 2019 kl. 15:24 Opdateret: kl. 16:43
arrow Debat: Næstved skal op på Bodøs kulturniveau
20. november 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 16:22
arrow Næstved som europæisk kulturhovedstad?
18. november 2019 kl. 15:34 Opdateret: kl. 14:55