28. oktober 2020
Helle Jessen.
Helle Jessen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Erhvervsvenlighed på kanten af loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Erhvervsvenlighed på kanten af loven
Debat Næstved - 12. september 2018 kl. 11:58
Af Helle Jessen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Næstved Kommune, Havbakken 285, Karrebæksminde

Hvis erhvervsvenlighed består i at omgås lovgivningen, så den passer ind i en erhvervsdrivendes kram, og i at der gælder andre regler for landmænd end for resten af borgerne, så har den tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget helt ret. Den nuværende formand har et ganske andet syn på jura.

arrow Læs også: Debat: Urimelige forhold på Slagelse Sygehus

Lovgivningen er det fundament, som vores samfund hviler på. Ellers er der jo ikke tale om et retssamfund. Men det er måske hvad Venstre arbejder hen imod at afskaffe?

I SR´s formandsperiode lykkedes det flere gange at få flertal i Byrådet for at dispensere fra Naturbeskyttelsesloven. Man ønskede at udfordre lovgivningen, som det så smukt hed. Næstved Kommune har så efterfølgende tabt disse sager ved Natur- og Miljøklagenævnet. At man ikke fik medhold i de dispensationer, som man gerne gav med rund hånd, taler man ikke så meget om i blå blok.

Sandsynligheden for, at landmanden - som SR i sit læserbrev d. 6/9 refererer til - vil få medhold i sin klage over Næstved Kommunes afgørelse i sagen om de våde jorde er minimal. Men når nævnets afgørelse foreligger, forventer jeg, at den tidligere formand straks går i pressen og kundgør resultatet - også hvis undertegnede får medhold i, at der ikke kan gives dispensation i den konkrete sag!

arrow Debat: Havnen - igen igen ...
11. september 2018 kl. 20:58 Opdateret: kl. 20:58
arrow Konkurs giver lang kø til blodprøver
07. september 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 11:58
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?