17. oktober 2021
En motorvej mellem Rønnede og Næstved har længe stået på ønskelisten hos mange pendlere. Foto: Anders Ole Olsen
En motorvej mellem Rønnede og Næstved har længe stået på ønskelisten hos mange pendlere. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Enhedslisten svarer på motorvejskritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Enhedslisten svarer på motorvejskritik
Debat Næstved - 22. december 2020 kl. 10:32
Af Simon Mundus, Skovvej 32, Herlufmagle

Den 7. december skrev Søren Revsbæk (V), at Enhedslisten (EL) er den største trussel mod en motorvej til Næstved. Der er et par ting i Sørens korte indlæg, som kræver en kommentar med på vejen.

arrow Læs også: Debat: Enhedslisten er den største trussel mod motorvej

Det er helt rigtigt, at EL hellere vil fremme den offentlige trafik frem for privatbilismen. Som mange mennesker nok har hørt, så er der en pågående klimakrise, og en løsning på denne er ikke at sende flere mennesker ud i deres egne biler. Alt viden viser, at større veje leder til flere biler.

Enhedslisten er et af de partier i Næstved, som er allermest bevidste om, at halvdelen af Næstved Kommune bor uden for Næstved by. For mange af os ude på landet er det helt umuligt at opretholde en dagligdag uden bil. Men det betyder ikke, at vi skal arbejde for at få flere biler på vejene. Vi skal derimod give bedre forhold for dem, som er nødt til at bruge deres bil, mens en opgraderet kollektiv trafik skal tage sig af resten. Det vil være bedst for klimaet, og give bedre forhold på vejene for håndværkere og andre, som ikke kan undvære deres bil.

Påstand noget vrøvl

Som argument for sin påstand nævner Søren Revsbæk, at vi i EL har fået vores politik 100 procent igennem med Nordsø-olien, hvor Danmark jo som bekendt stopper udvindingen i 2050. I bedste tilfælde er denne påstand noget vrøvl. Enhedslistens politik er, at udvindingen af olie i Nordsøen bør stoppe meget tidligere. I hvert fald i 2040.

Tilbage i 2017, da den seneste udbudsrunde blev forhandlet, ville Enhedslisten have stoppet udvindingen, og vi stod derfor udenfor aftalen. Enhedslisten er derfor slet ikke med i den nuværende aftale, da vi ikke er et af forligspartierne. Til gengæld er Venstre med i den aftale, der altså ifølge Søren Revsbæk er 100 procent EL-politik.

På vegne af Freja Lynæs Larsen og Simon Mundus, Enhedslisten.

arrow Anklage fra borgmester: Kendt gods vil blokere motorvejsprojekt
04. december 2020 kl. 14:06 Opdateret: kl. 11:29
arrow Stort gods tilbyder gratis jord til 2+1 vej: Borgmester siger nej tak
04. december 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:24
arrow Debat: Byrådet snorksover
03. december 2020 kl. 18:18 Opdateret: kl. 10:18
Rejser du til udlandet i år?