28. september 2020
Privatfoto
Privatfoto
Foto: KRISTIAN SKOV
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: En anden tilgang til naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: En anden tilgang til naturen
Debat Næstved - 12. december 2019 kl. 18:57
Af Elmer Jacobsen (V), Næstformand for Teknik og Miljøudvalget, Langetoftevej 25, Næstved

En af de ting livet som landmand og politikker har lært mig er: At hvis der er noget som er sikkert, så er det, at intet er sikkert. Noget af landets ældste lovgivning, nemlig vandløbsloven, ser vi gang på gang løbes over af diverse forordninger og anden lovgivning, som pludselig går forud for vandets frie løb.

arrow Læs også: Skyttegravskrig har kostet kommunen 83.000 kroner

Det hedder sig stadig ifølge grundloven, at ejendomsretten er ukrænkelig, også denne paragraf føler mange i dag sættes under pres af anden lovgivning. Men kalder man sig naturens beskytter i disse sager, kaldes man sjovt nok ikke for populist.

Helle Jessen skriver citat: »Lodsejerne og deres organisationer bruger i dag mange penge på advokater i kampen for at hindre offentlighedens adgang, det samme må kommunerne derfor gøre hvis borgernes retskrav skal sikres«, citat slut.

Lodsejere er altså også borgere med retskrav, og de starter kun sager, når de føler sig udfordret på deres retssikkerhed. Netop i sagen omkring Enø Overdrev er der fremkommet juridiske vurderinger fra såvel kommunens som ejernes advokater, og den ene vurdering kan være fuldt så gyldig og berettiget som den anden. Ingen kan vel bebrejdes tanken, at den som har råd til den bedste advokat, får ret.

Mange ejere af naturarealer, er naturelskere og har forståelse for, at der skal gives øget adgang, men må desværre også konstatere, at der sjældent er en vej tilbage, når brugerne ikke har den rette forståelse af færdsel, eller være endnu tilsviner områderne.

Derfor er det helt forståeligt, når ejere ønsker indflydelse på brugen af deres arealer. Lige som jægere, der har betalt for jagt og færdselsret ønsker medindflydelse.

Det andet minder for meget om manden, som inviterer sin kammerat til gruppesex, da kammeraten spørger: Hvor mange bliver vi? Så er svaret: Tager du din kone med, bliver vi tre.

Hvis Næstved kommune bruger sin administration og skatteborgernes penge til advokater, for at udfordre og trumfe sin vilje igennem på Enø Overdrev, så har naturen tabt, og kommunen har med Thomas Nielsens ord »sejret ad helvede til«.

arrow DN: Hensynet til naturen vejer tungest på Enø Overdrev
12. december 2019 kl. 12:30 Opdateret: kl. 10:23
arrow Kamp om naturen fortsætter på overdrev
29. november 2019 kl. 18:40 Opdateret: kl. 09:42
Har debatten om sexisme taget overhånd?