23. februar 2020
Beskrivelsen af »at hælde for meget gødning ud« falder alle landmænd for brystet, mener Elmer Jacobsen. Privatfoto
Beskrivelsen af »at hælde for meget gødning ud« falder alle landmænd for brystet, mener Elmer Jacobsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den største udgift er indkøb af gødning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den største udgift er indkøb af gødning
Debat Næstved - 17. januar 2020 kl. 18:14
Af Elmer Jacobsen, Langetoftevej 25, Agerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke til at vide, hvor stor lysten er efter torsdagens forside om Holmegaard, men jeg vil gerne opfordre godset til at invitere journalist Kim Palm for at fortælle ham lidt om gødningstildeling. Omvendt kunne Kim Palm ringe til godset og spørge, om han er velkommen.

arrow Læs også: Godsejer får miljøbøde efter tastefejl i gødningsregnskab

Beskrivelsen af »at hælde for meget gødning ud« falder alle landmænd for brystet. Den største udgift på en planteavlsbedrift i dag er indkøb af gødning. Et kg. kvælstof koster typisk otte kroner, og der skal bruges omkring 200 kg pr. hektar. Så viser mere end 100 års erfaring, at så opnår en hvedemark den kvalitet, en køber ønsker. Så det »hælder« man altså ikke ud.

Alle har den største interesse i at få den absolut maksimale udnyttelse af disse dyre sager. Vejret har langt større indflydelse på, hvor meget gødning der går tabt, end landmanden har. Det er nu en gang de betingelser, vi har at arbejde under, og de er ikke nye.

Nyt er de mange tiltag omkring maksimal udnyttelse af gødningen, som Kim Palm med rette kunne fortælle sine læsere lidt om. Når vi begynder at køre bil, skal vi både bestå en teoretisk og en praktisk prøve. I landbruget er vi de senere år blevet underlagt en lang række mennesker, som kun har den teoretiske prøve, og mange af de forordninger vi nu arbejder under er derefter.

arrow Godsejer får miljøbøde efter kostbar tastefejl
16. januar 2020 kl. 03:49 Opdateret: kl. 09:53