23. oktober 2020
Der er forskel på blå og rød blok - også lokalt. Også når det gælder ekstra penge til skolerne.
Der er forskel på blå og rød blok - også lokalt. Også når det gælder ekstra penge til skolerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den lille forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den lille forskel
Debat Næstved - 19. december 2019 kl. 11:06
Af Rune Kristensen, medlem af Det Konservative Folkeparti, Ahornvej 6, Næstved

Jeg deltog den 17. december som tilhører i mit første byrådsmøde i Næstved Kommune, som jeg flyttede til for godt halvandet år siden.

arrow Læs også: Debat: Ingens ansvar?

På årets sidste byrådsmøde havde man mange interessante punkter på dagsordenen, hvor en ambitiøs klimaplan var den mest interessante. Der var mere eller mindre bred enighed hele dagsordenen igennem på nær et enkelt punkt: »Beslutning om skolernes og organisationernes forslag til udmøntning af budgetforlig 2020«.

I budgetforliget havde man nemlig afsat i alt 16 millioner kroner til skoleområdet, som ellers har været præget af besparelser.

Dette er i min bog værdsat, da skolerne er en kerneopgave for en kommune, og et område, hvor Næstved Kommune kunne klare sig langt bedre.

Uenigheden bestod på byrådsmødet ikke i beløbets størrelse, men anvendelsen heraf. Den borgerlige blok ville give 11 millioner til almenområdet og 5 millioner til specialområdet, mens den røde blok ville give 12,4 millioner til fordeling mellem almen- og specialområdet, og så 3,6 millioner specifikt øremærket til nedsættelse af lærernes arbejdstid (svarende til godt 11 minutter).

Dette uagtet, at en sådan øremærkning ikke var anført i skolernes egne forslag og ønsker. Skolerne vil nemlig gerne selv prioritere over de ekstra midler - præcis, som de selv skulle prioritere, da der skulle spares.

Man kunne argumentere for, at lærernes undervisningstid var et overenskomstmæssigt emne, men det er i hvert fald bemærkelsesværdigt, at den røde blok ikke lytter til skolebestyrelserne og skolelederne, og ikke lader driften selv få ansvaret.

Respekt for, at de borgerlige partier forsøgte at overbevise det røde flertal om at fokusere midler til de bogligt svage elever i form af specialområdet, og for i øvrigt at lade skolerne stå for den konkrete prioritering selv - og så kan de jo selv vælge at ansætte nogle flere lærere og nedsætte lærernes undervisningstid.

Der er altså fortsat en lille forskel på de to blokke - også lokalpolitisk.

arrow Debat: Bliver 2020 et godt år for Fruens Plantage?
17. december 2019 kl. 13:56 Opdateret: kl. 15:55
arrow Debat: Har I slet ikke hørt efter?
17. december 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 15:53
arrow Debat: Det er ude på overdrevet
16. december 2019 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:54
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?