26. februar 2020
Jens Due fortæller, at kommunens cykelstier er i en elendig forfatning. Det oplever han som frivillig cykelpilot. Privatfoto
Jens Due fortæller, at kommunens cykelstier er i en elendig forfatning. Det oplever han som frivillig cykelpilot. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Cykelstierne er farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Cykelstierne er farlige
Debat Næstved - 11. august 2019 kl. 12:00
Af Jens Due, Villavej 8, Fensmark
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg vil gerne udtrykke min begejstring for dagens artikel »Anker har mange gode tanker«.

Anker Schwartzs' initiativ for at få forbedret cykelstiernes sikkerhed og komfort i Næstved Kommune er fremragende - og bydende nødvendigt. Det er ikke bare i byen, at den er gal, der er langt flere dårlige end gode stier. Man vil så gerne nyde vores smukke natur fra det pragtfulde transportmiddel, en cykel er, men det kan man næsten ikke, for hvis man ikke hele tiden er opmærksom på vejbanens beskaffenhed, risikerer man at køre galt.

Jeg er frivillig »pilot« i det landsdækkende initiativ Cykling Uden Alder, hvor vi kører tur i rickshaw med borgere fra kommunens plejehjem. Vi giver vore ældre medborgere mulighed for at få vind i håret og mærke årstidernes skiften, og vi kan mærke, at de er overordentlig glade for et tiltrængt afbræk i en lidt trist og ensformig hverdag.

Her får de to timer med udelt opmærksomhed fra en frivillig samt en kaffepause med tid til en snak om familie eller andre vedkommende ting.

Vi har kun et problem: Cykelstierne er for dårlige. Mange ældre har problemer med svag ryg, og så gør det ondt, når cyklen ryger i et hul. Jeg håber, Ankers initiativ må resultere i en højere standard!