19. oktober 2021
Jørgen Christiansen.
Jørgen Christiansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgerlig velfærd- den dårlige kopi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgerlig velfærd- den dårlige kopi
Debat Næstved - 11. juni 2018 kl. 15:21
Af Jørgen Christiansen, socialpædagog og byrådsmedlem (A), børne-skoleudvalget og omsorg-forebyggelsesudvalget

Gitte Carlsberg beskriver i torsdagens Sjællandske, at hun ved sidste års budgetforhandlinger var ved at gå i selvsving, mit umiddelbare gæt er, at det stadig må snurre lidt rundt for Gitte Carlsberg. Jeg er enig med Gitte Carlsberg i, at det er frustrerende igen at sænke serviceniveauet på de borgernære områder, og det er altså ikke blot på handicap-området, men det snurrer hele vejen rundt og er gået lidt i selvsving præcis som med Gitte Carlsberg.

arrow Læs også: Debat: Svar til Jørgen Christiansen

Det er dog lidt af en gratis omgang, når Gitte Carlsberg peger fingre af os lokale politikere både i Omsorgsudvalget og i det røde kabinet (læs velfærdspartierne i Næstved ). Vi er i Næstved Kommune som i alle andre af landets kommuner til hver en tid underlagt de økonomiske rammer som den siddende regering bevilger.

Danskerne valgte i 2015 ved folketingsvalget den siddende regering, her stod valget imellem den røde velfærd og skattelettelser, og mange danskere troede på borgerlig blok med regeringens støtteparti DF, da den lovede bedre velfærd og en offentlig vækst på 0,8 procent. Vi er ikke i nærheden af denne vækst og kan vel betegnes som løftebrud. På Christiansborg har man derimod fulgt op på de lovede skattelettelser, og jeg husker særligt den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsens glæde over afgiftssænkningen på Lamborghini'er, og han fik det lidet flatterende kaldenavn »Lamborghini Brian«.

Gitte Carlsberg og Konservative i Næstved har kæmpet hårdt for at få fjernet dækningsafgiften i Næstved, og jeg vil bare sige, at hvis dette var blevet gennemført af et flertal i byrådet, så havde vi manglet et tocifret million beløb yderligere, hvorfor nogle af disse millioner også skulle tages fra vores handicappede borgere i dag.

Hvis Gitte Carlsberg virkelig ønsker velfærd, så vil jeg opfordre hende til ved det kommende folketingsvalg enten at opstille eller at stemme på Socialdemokratiets velfærdsordfører på Christiansborg, Magnus Heunnicke. Det vil resultere i den originale velfærd som Gitte Carlsberg efterspørger, og ikke en tilfældig dårlig blå kopi...!

Vi arbejder hårdt i udvalgene på at få enderne til at nå sammen, og i mellemtiden fortsætter det borgerlige hykleri øjensynligt ved håndvasken.

arrow Debat: Mens græsset gror - søgræsset forstås
12. maj 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 16:44
Rejser du til udlandet i år?