26. september 2020
Pressefoto
Pressefoto
Foto: Mykola Velychko
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Undskyld er ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Undskyld er ikke godt nok
Debat Næstved - 25. november 2019 kl. 22:15
Af Jesper Wolff, Strandbakken 57, Karrebæksminde

Først og fremmest vil jeg sige: Det var da godt, det ikke var samlejebevægelser, de to drenge lavede sjov med den famøse dag, hvor børnene i 6. klasse i en time pludseligt skulle røre hinanden med tungen, og efterfølgende kysse hinanden, mens mobilkameraet lystigt optog det hele.

arrow Læs også: Skoleleder efter sag om opfordring til tungekys: Lærerne burde have stoppet det

Havde det foregået i hvilken som helst anden sammenhæng, havde der nok straks været op til flere sigtelser på vej mod de ansvarlige, men på Karrebæk Skole må de nærtagende forældre da nok kunne se, det hele bare var en stor fejl!

Det er nu en gang sådan, at hvis man smadrer en dyr vase, bliver den ikke hel af at man siger undskyld, og i det her tilfælde er der altså børn og voksne, der er blevet både krænket og kede af det.

Det er altså IKKE bare en flok sarte forældre og børn, der reagerer på en handling, de fleste mennesker nok synes virker helt malplaceret.

Skolen ærgrer sig over, at det nu også kommer i pressen, men der har været dialog i flere måneder, hvor skolen har haft alle muligheder for at lukke det ned.

Forældrende er ganske enkelt ikke trygge ved den pågældende lærer, men skolen mener bare, at det må forældrende finde sig i, for det er skolelederen der leder og bestemmer. Det, der får mig helt op i det røde felt, er udtalelsen fra Lars Nedergaard: »Hvis de ikke er tilfredse, kan de flytte deres børn. der er ingen tvang, det er frit«.

Er manden da fuldstændig væk? Hvor har du tænkt dig, de »bare« kan flytte deres børn hen? På Sydby-afdelingen måske?

Har vi prøvet, men der var en anden uduelig skoleleder, der i øvrigt også har været leder på karrebæk! Resultatet er, at begge vores nu går i privatskole, med kæmpe udgifter for os til følge.

Og nej, det er ikke, fordi vi har råd, men fordi det er nødvendigt! Så må man bare stramme op og spare på alt andet, men selve princippet er da forkert, netop fordi vi alle som udgangspunkt burde støtte op om folkeskolen, men da ikke, hvis man som forælder skal kaldes sarte og pylrede, fordi ens børn skal udsættes for ting, der hører hjemme i en swingerklub ...

For nogle år siden havde en vikar taget en stor schaefferhund med i skole, der gik løst rundt mellem børnene og nappede et par af dem, en enkelt i skulderen, så der måtte behandling til.

Svar fra skolen dengang, dog ikke under nuværende skoleleder: »I må lære jeres børn at omgåes dyr bedre«.

Hunden blev selvfølgelig fjernet, men først efter et par meget vrede breve de rigtige steder, så nej: Det er ikke bare nogle pivede og sarte forældre dernede, men nogle tålmodige sjæle, der gerne vil have skolen består, dog nok ikke for enhver pris...

Har debatten om sexisme taget overhånd?