19. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er der en ansvarlig til stede?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er der en ansvarlig til stede?
Debat Midtsjællands Folkeblad - 06. marts 2018 kl. 12:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spørgsmålet er rettet til Lejre kommune i forhold til Øm børne- og kulturhus. Dette er andet forsøg på et åbent svar til borgerne, fra borgmesteren.

Mit første indlæg blev, af borgmesteren, besvaret personligt, men jeg ønskede et svar til borgerne i lokalpressen. En byggesag til 14 millioner har almen interesse. Hvad har borgerne fået for pengene? Er brugerne glade for nyerhvervelsen? Sandheden er jo den, at børnehavens opholdsrum endnu ikke er taget i brug. Jeg erfarer, at der onsdag d. 21. februar, var et indlæg i Roskilde Dagblad, af Agnete Vistar, om Multihuset Øm Børne og Kulturhus. Her udtrykte Lejres borgmester, Carsten Rasmussen, at; det er rigtig træls. Men der foreligger endnu ikke en dokumentation for, at alt er i orden.

Hvorfor er overdragelsen ikke sket?

Entreprenør Daugaard, har endnu ikke overdraget institutionen. Der mangler slutdokumentation på, at ventilation og varme er i orden. Borgmesteren forsikrede, at børnene bliver passet. Dette betvivler ingen. Personalet arbejder det bedste de har lært, men det er urimelige forhold de får stillet til rådighed. Nu til dags, er det ikke kun et spørgsmål om at børn passes, de skal have optimale forhold for udvikling. Det, er der ikke sikkerhed for, i et kaotisk fælles kæmpe rum, set med små børns øjne. Alt skal foregå i salen, som også rummer forskellige fritids brugere, udenfor åbningstiden. Disse, kan blot holde op med deres aktiviteter, men det kan børnene ikke. Jeg ønsker at være børnenes advokat.

Jeg undrer mig over
Jeg undrer mig over, at der er gået omkring 2 år, med dette byggeri og vi stadig står hvor vi gør? Jeg kan kun gætte på, at der er tale om en dårlig kontrakt, manglende opfølgning med byggemøder undervejs, Nogen har svigtet. Derfor efterspørger jeg de ansvarlige. Har man arbejdet uden aftalt tidshorisont? Har følgende persongrupper deltaget jævnligt i byggemøderne? Entreprenør, arkitekt, teknisk afdeling, håndværksmester, institutionsleder, forældrerepræsentant, og sikkerhedsrepræsentant? Hvis, hvordan kan det så være situationen, er som den er? Vi er mange der, som borgmesteren, stønner og siger: det er træls. Vi er frustrerede og sukker, sender bønner til himmels, men det kommer der intet ud af. Der skal håndfaste jordiske kræfter til.

Dagbøder?
Plejer man ikke at udstede dagbøder, hvis aftaler ikke overholdes? Borgmesteren slutter sine udtalelser til dagbladet, med at erindre om det skrækscenarie, der udspilledes i 10 års magtkamp omkring varmtvandsbassinet på Ældrecenteret Bøgebakken. Hvad lærte kommunen af det? Blot, ikke at ibrugtage "varen", før dokumentationen for OK foreligger? I Øm sagen, er børnene taget som gidsler. Det er ikke kønt.

Er der en ansvarlig tilstede?

Elsebet Bille, fritidsbruger, Røglebakken 21, 4320 Lejre.