25. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev meget glad!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blev meget glad!
Debat Midtsjællands Folkeblad - 02. oktober 2018 kl. 09:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg blev meget glad da jeg læste artiklen "Blåstempel til Lejres økonomi" i Dagbladet den 25. juni 2018. I artiklen blev det understreget, at: "Der er god styring på økonomien...". Der var et par områder, hvor der var problemer bla. det specialiserede børneområde. Men samlet set var der i kommunen et overskud på 23 millioner. Det kører for kommunen. Det er dejligt at læse som borger i kommunen.

Den 21. august 2018 har Dagbladet et læserbrev fra Karen Højte Jensen. Hendes beskrivelse af problemer med at få faktuelle regnskabstal modsiger beskrivelsen fra artiklen "Blåstempel til Lejres økonomi".

Rod i registreringen
Jeg må indrømme, at jeg bliver nervøs når revisionsfirmaet PwC (PriceWaterhouseCooper) giver en blank påtegning og Karen Højte Jensen på baggrund af administrative svar på hendes spørgsmål kan beskrive stort rod i registreringen. Jeg ved, at kommunens kontoplan er indrettet således (art sted bærer/aktivitet), at man uden problemer, skal kunne få de samlede omkostninger på en bestemt aktivitet f.eks. seminarer eller deltagelse i Folkemødet. Hvorfor sker det ikke??? Kan det skyldes at bogføringsproceduren ikke er tilrettelagt godt nok??

I Dagbladet den 29. august er overskriften "Sparekatalog på 45 millioner" og "Forslag: Rengøring begrænses". Her omtales mulige spareforslag, som politikerne skal prioritere. "Forslag: Rengøring begrænses" beskriver en ren massakre på den borgernære velfærd.

I Lejre Lokalavis uge 36 er der en artikel med borgmesteren: "Borgmester: Vi skal bruge pengene rigtigt" I den artikel beskrives, at grunden til besparelserne skyldes fremtiden. Der flytter flere familier til kommunen og så skal man have børneinstitutioner osv. Der står også: "Kommunens budget er i balance, og vi har faktisk lidt flere penge til rådighed næste år sammenlignet med 2018. Så egentlig behøver vi ikke at gøre noget.........."

Rettidig omhu
Jeg glæder mig over at Kommunen har fokus på rettidig omhu. Jeg synes også, det er klogt at se på mulige besparelser/effektiviseringer, men når det nu ikke er nødvendigt at spare, kunne man jo nøjes med at spare der, hvor det ikke griber ind i den borgernære velfærd.

Allerede nu stiger indbyggertallet i Lejre Kommune. Hvad betyder det for de samlede skatteindtægter?? og dermed besparelsernes størrelse.

Hvor er de 80 millioner
Besparelseskataloget afføder også spørgsmålet: Hvad er de 80 millioner, som man sparede, ved at lukke 2 skoler for nogle år siden, blevet brugt til?

Jeg ved godt det er en kætterisk tanke, men kunne man overveje, at sætte kommune skatten lidt op??

Jeg tror, at borgerne i kommunen ville acceptere en skattestigning, hvis de kunne se, at pengene blev brugt til det, de var budgetteret til, nemlig den borgernære velfærd.

Poul-Henning Friborg