5. august 2020
Læserbrevskribenten vil gerne vide, hvad der sker med den plast, han nu skal til at affaldssortere. Foto: Mikkel Dodt Fregerslev
Læserbrevskribenten vil gerne vide, hvad der sker med den plast, han nu skal til at affaldssortere. Foto: Mikkel Dodt Fregerslev
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os høre sandheden om vores plast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os høre sandheden om vores plast
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 14. februar 2020 kl. 08:00
Af Mikkel Dodt Fregerslev, Torpenvej 27, Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 6. februar annoncerede Fredensborg Forsyning, at a conto regningen er på vej blandt andet for afhentning af affald. Prisstigningen er på 522,- i 2020 (24%) blandt andet begrundet med hustandsindsamling af de nye affaldsfraktioner: pap, glas, plast og metal.

arrow Læs også: DEBAT: Byrådet løber ikke med klimaprisen

Alt imens er medierne fyldt med historier om, at det med at hustandsindsamle plast slet ikke er godt for miljøet? Eller er det? Det er faktisk forbavsende svært at få svar på det. Ikke meget tyder på, at de politikere, der har vedtaget at gøre det, med sikkerhed kan siges at vide hvordan og hvor affaldet ender.

En del sendes til det nordlige Tyskland, hvor en del sorteres fra til genbrug. Så langt så godt. Men hvor meget genbruges egentlig?

Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, lovede i årevis deres forbrugere at genanvende mindst 75% af det indsamlede plast. Siden har de måtte trække i land, og tallet er nok nærmere 31%. Så hvad sker der med de resterende 69%? Bliver det brændt i Tyskland, og er det bedre end at brænde affaldet i Danmark og derved skaffe fjernvarme? Eller ender det via spekulative klimakøbmænd på strande i Fjernøsten?

Det synes jeg er væsentligt at få afklaret inden vi alle med glæde sorterer vores affald. Det skulle jo gerne være til gavn for miljøet og ikke bare se godt ud i et regneark, eller?

Den grønne omstilling må og skal drives på oplyst grundlag.

Så, kære politiker, hvad skal der ske med den plast Forsyningen skal indsamle i kommunen?

arrow DEBAT: Hvor er visionerne for Humlebæk?
15. februar 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:33
arrow DEBAT: Vi kommer alle med i et gigantisk eksperiment
13. februar 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 10:53
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?