28. november 2020
Arkivfoto: Peter Mailand
Arkivfoto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad solgte kommunen, da de solgte Niverødgården 1 til boliger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad solgte kommunen, da de solgte Niverødgården 1 til boliger?
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 06. oktober 2020 kl. 06:00
Af Berit Haut, Mariehøj, Nivå

Der har verseret påstande på bl.a. de sociale medier om Niverødgården 1 og 2. Det hævdes, at beboerne bor ulovligt i Niverødgården 1, at de burde have orienteret sig om gældende Byplanvedtægter, inden de flyttede ind o.s.v. Det er blevet hævdet, at Fredensborg Boligselskab selv er skyld i fadæsen, eftersom de angiveligt ikke havde sikret sig, at lokalplanen var lovlig / i overensstemmelse med ombygningen. Desuden hævdes det, at Karlebo Kommune fejlede - ikke

Fredensborg Kommune.
Alle disse påstande kan dog sendes til hjørne.

Det er ikke kutyme, at en lejer til en almen bolig skal orientere sig i lokalplaner o.s.v. - det hører boligkøbere til. En almen bolig kan kun bygges efter nøje tilladelse og økonomisk medfinansiering/garantistillelse af kommunen, og det er således kommunen, der skal sørge for, at lokalplaner er i orden, inden den giver tilladelse.

For Niverødgården 1's vedkommende er alle godkendelser (skema A, B og C) blåstemplet af Byrådet.

Den 21. december 2005 godkendte Byrådet skema A på vilkår, "at der udarbejdes en lokalplan, som fastlægger anvendelsen af området omkring Niverødgården" og "at boligerne indrettes som seniorboliger målrettet mod borgerne i Fredensborg Kommune ".

Den 23. oktober 2006 godkendte Byrådet (sagsnr. 2005/05293) "Niverødgården, seniorbofællesskab, skema B"."De nævnte vilkår er opfyldt og afklaret, bortset fra vilkåret om udarbejdelsen af lokalplan. Indretning af seniorbofællesskab på Niverødgården kan ske uden tilvejebringelse af lokalplan. Behovet for en lokalplan indtræder dog, såfremt der senere ønskes muligheder for at bygge yderligere på Niverødgårdens grund."

Niverødgården 1 var indflytningsklar i april 2009.

Den 22. juni 2009 godkendte Byrådet skema C for Niverødgården 1 og ommærkede samtidigt boligerne til almene familieboliger. Og nu var byggeriet ikke længere i overensstemmelse med Byplanvedtægt nr. 4! Ommærkningen skete uden Fredensborg Boligselskabs samtykke.

Sammenlægningen af Karlebo og Fredensborg-Humlebæk Kommuner til "Fredensborg Kommune" skete pr. 1. januar 2007. Men allerede fra 2005 eksisterede et sammenlægningsudvalg for sammenlægningen til Fredensborg Kommune, og der var besluttet et byråd på 27 medlemmer i alt. Disse blev valgt ved kommunalvalget den 15. november 2005. Af de 27 sidder 6 byrådsmedlemmer fra Karlebo Kommune stadig i Byrådet d.d. 15 af de 27 byrådsmedlemmer, der godkendte ommærkningen den 22. juni 2009, sidder stadig i Byrådet d.d. Niverødgården 1 overholdt således Byplanvedtægt nr. 4, indtil ommærkningen blev godkendt i 2009 af Byrådet i Fredensborg Kommune.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?