24. oktober 2020
Louise Mehnke. Arkivfoto.
Louise Mehnke. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hjem til den tredje alder i Fredensborg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hjem til den tredje alder i Fredensborg Kommune
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 22. september 2020 kl. 06:00
Af Louise Mehnke, Byrådsmedlem (S)

Jeg oplever en stor efterspørgsel efter seniorbofælleskaber og seniorvenlige boliger fra vores ældre medborgere. Jeg gik selv til valg på at ville arbejde for seniorbofællesskaber, og har siden arbejdet aktivt for det - både som frivillig og som lokalpolitiker.

Jeg har således siden 2018 været med til at indsamle viden og fakta, været medarrangør til et stormøde for interesserede borgere, været på besøg i en række seniorbofællesskaber, holdt møder med boligselskaber og beboerformænd, og deltager desuden i vidensdeling bl.a. i facebookgruppen Seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune.

Da jeg startede i byrådet var der ikke megen snak om emnet "boliger til vores seniorer" uden for mit eget parti. OlleKolle, sagde man, vi vil ikke importere "ældrebyrde" og i den dur lød det fra flere.

Men nu lysner det heldigvis for alle os tilhængere, for ved ordførerrunden ovenpå årets budgetforhandlingerne kunne jeg og mine partifæller glæde os over at alle partier nu er enige i, at vi selvfølgelig skal arbejde aktivt for at få oprettet flere seniorbofællesskaber og seniorvenlige boliger.

Byrådet har vedtaget en ny Bolig, Arkitektur og Ejendomspolitik, hvor det understreges, at byrådet ønsker at skabe boliger for alle aldersgrupper og arbejde for at skabe flere bofællesskaber i kommunen.

Budgetforligspartierne ønsker at fremme projekter med seniorbofælleskaber og/eller seniorvenlige boliger, hvor ejendomsudviklere, boligselskaber og grundejere aktivt opfordres til understøtte byrådets politik.

Ved fremtidigt kommunalt grundsalg til boligformål, skal administrationen undersøge om arealerne vil være velegnede for seniorbofællesskaber og/eller seniorvenlige boliger som led i de planmæssige vurderinger af områdets mulige anvendelser.

Byrådet vil senest i 1. kvartal 2021, i samspil med relevante parter, fremlægge en oversigt over egnede arealer, private eller offentlige, hvor der kan etableres seniorbofællesskaber og/eller seniorvenlige boliger.

Alle med interesse kan med fordel melde sig ind i facebookgruppen Seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune, tilmelde sig Seniorrådets nyhedsbrev og følge med i Ældre Sagens lokale blad. Jeg brænder for dette her, og vil fortsætte mit arbejde for udbredelsen i vores kommune.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?