13. juli 2020
Finn Nyholm fra har Humlebæk gælder sig over, at han nu igen kan gå ture med sin hustru hver dag, men mener, at at behandlingen fra Fredensborg Kommune har været ydmygende. Arkivfoto: Peter Mailand
Finn Nyholm fra har Humlebæk gælder sig over, at han nu igen kan gå ture med sin hustru hver dag, men mener, at at behandlingen fra Fredensborg Kommune har været ydmygende. Arkivfoto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: "Det er ydmygende at blive behandlet på denne måde"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: "Det er ydmygende at blive behandlet på denne måde"
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 02. juni 2020 kl. 06:55
Af Finn Nyholm, Teglgårdsvej 385, Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Hans Nissen og borgmester Thomas Lykke Pedersen.

arrow Læs også: DEBAT: I skal tænke på os pårørende

Har været ude og gå tur med min hustru hvor er det bare dejligt at kunne gøre noget sammen. Efter de første par ture er jeg nu begyndt at få kontakt ind til min hustru, jeg må hjælpe med at åbne øjnene og når hun så for kontakt med mig kan jeg se hun føler sig tryk og så kommer der et lille smil og der kan også komme et enkelt ord som svar når jeg taler til hende, men der skal virkelig arbejdes med at nå ind til min hustru, det at vi ikke har kunne være sammen som vi plejede har forværret min hustru kognitive situation.

Når man så tænker på det forløb man har været igennem siden 12 marts bliver man bare så trist så trist. At man lukkede ned har jeg fuld forståelse for, men når jeg efter et par måneder gør kommuner opmærksom på at det er ulovligt at fratage os retten til at gå tur med sine kære og i ikke reagere, og efterfølgende for skriftlig henvendelse fra Alzheimerforeningens direktør Nis Nissen som i heller ikke retter jer efter til tråds for at i ved eller burde vide det er ulovligt at fratage os retten til at gå med vores kære.

Der skulle yderligere en skrivelse fra Alzheimerforeningens direktør Nis Nissen før i begynder at reagerer.

Nu kan man så gå tur med sine kære i hverdagen, men ikke i weekend og helligdage, dette var også ulovligt og så skulle kommunen igen gøres opmærksom, før det blev lavet om.

Hans Nissen, at du vil være det bekendt. Du afviser kritikken i Lokalavisen Uge-Nyt den 29. maj med at vi følger reglerne udstukket af sundhedsministeren, og at i ikke har noget ønske om at spærre borgerne inde.

Når jeg læser dette føler jeg igen at kommunen opføre sig nedladende over for deres egne borgere det er ydmygende at blive behandlet på denne måde.

Lige til slut Hans Nissen, jeg lagde to beskeder på din telefon og bad dig ringe mig op da i lavede regler for ikke at kunne gå med sine kære i weekend og helligdage, men dem har du aldrig besvaret.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen du har svaret på en af skrivelserne fra direktør Nis Nissen Alzheimerforeningen så du har også været ind over. Du har som den øverste i kommunen et ansvar for at man ulovligt har afholdt os fra at gå ture med sine kære.

Jeg har efterfølgende mødt mange pårørende som har givet mig deres fulde støtte til det jeg har gjordt så de nu igen kan gå en tur med deres kære.

Håber med denne skrivelse at kommunen vil give os pårørende en undskyldning for de ulovligheder man har påført os, vi er i forvejen hårdt ramt.

arrow Alzheimer-foreningen: Udgangsforbud på plejehjem er ulovligt
20. maj 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 21:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?