10. juli 2020
Louise Mehnke, Byrådsmedlem (S). Arkivfoto.
Louise Mehnke, Byrådsmedlem (S). Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bedre hygiejne - en god investering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bedre hygiejne - en god investering
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 07. maj 2020 kl. 07:00
Af Louise Mehnke, Byrådsmedlem (S), på vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har fået flere henvendelser fra forældre, som er utilfredse med toiletforholdene på kommunens skoler. Der er ulækkert, tis på brættet og brugt toiletpapir på gulvet osv. Mange af os har hørt det før, og nogle af os kan huske lignende erfaringer fra vores egen skoletid. Og det er da også et generelt problem, som ikke kun begrænser sig til toiletterne her i Fredensborg Kommune.

Noget af det vi er særligt opmærksomme på her under pandemien er jo hygiejne. Helt basal, god hygiejne. Gode, rene toiletforhold og håndvaske, fyldte sæbebeholdere, papirhåndklæder og håndsprit er alt sammen med til at forebygge sygdomme. Det vil altså gavne os alle og samfundet, om denne opmærksomhed på god hygiejne fortsætter efter Covid19. Og det har da også længe været en socialdemokratisk mærkesag. Derfor har formanden for Børne- og Skoleudvalget for længst aftalt en runde på alle skoler for netop at se på toiletforholdene.

Måske kan man med nye faciliteter og indretning gøre det lettere for eleverne i indskolingen, at gå alene på toilettet. Uden at efterlade noget på toiletbrættet og gulvet. Ligesom man med nudging kan minde børnene om at vaske hænder med sæbe - og smide papiret i skraldespanden. Det vil ikke alene lede til bedre hygiejne, men vil også gøre skoledagen lettere for de børn, som ellers holder sig en hel dag, fordi der er for ulækkert på toilettet. Eller måske kommer til at tisse i bukserne, fordi de ikke kan holde sig. Vi ved, at uhumske forhold - udover smittefare - giver nogle børn ondt i maven, fordi de holder sig hele dagen.

I Socialdemokratiet vil vi gerne investere i renere og bedre toiletforhold på vores kommuneskoler.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?