7. maj 2021
"Forslag 4 ? hvor åen bevares og alle regnvandsudløb fjernes fra åen, har Novafos budgetteret til 360 mill kr. Et skræmmende forslag," skriver Bianca Ravn fra Stenløse.
"Forslag 4 ? hvor åen bevares og alle regnvandsudløb fjernes fra åen, har Novafos budgetteret til 360 mill kr. Et skræmmende forslag," skriver Bianca Ravn fra Stenløse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Skal vi klimatilpasse Stenløse by flere gange?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Skal vi klimatilpasse Stenløse by flere gange?

"Beslutningen om hvorledes Stenløse by bedst klimatilpasses i fremtiden, ligger hos jer politikkere. Betalingen for hele projektet ligger hos borgerne i Egedal på vores spildevandsbetaling," skriver Bianca Ravn fra Stenløse

Debat Lokalavisen Egedal - 15. oktober 2020 kl. 07:13
Af Bianca Ravn, Askevej 8, 3660 Stenløse

Kære politikkere og borgere i Egedal kommune.

I denne tid er der meget fokus på klimatilpasning i Stenløse by.

Novafor har i september 2020 afleveret en revideret udgave af Miljøkonsekvensrapporten til jer politikere. Novafos beskriver 4 forslag på muligheder og konsekvenser i projektet klimatilpasning Stenløse by. Alle Novafos forslag berører Stenløse å og dens 4o regnvandsudløb. Skal der omlægges, nedlægges, rørlægges??

Gennem 28 år har jeg haft fornøjelsen af at være nabo til Stenløse å. Jeg har aldrig oplevet problemer - som oversvømmelse, rotter eller lugtgener ved åen. Tværtimod opleves et rigt dyreliv som flagermus, guldsmede, insekter, tudser, fugle osv.

De seneste år kan jeg til gengæld fortælle, der har været problemer med afledning af regnvand i mit boligområde... omkring grundejerforeningen Saldal.

Jeg bor på den matrikel der ligger lavest på Askevej - Kloaksystemet fra Pilevej, lærkeskolen osv løber gennem min grund - Min kloak er tilkoblet som den sidste inden kloakvandet løber i den store hovedkloak mod rensningsanlægget (tyngdeloven)

Ved voldsomme skybrud ophober kloakvand sig fra andre højtliggende matrikler i min brønd. Alle afløb og toiletter i huset klukker voldsomt. Vandet fra toiletterne suges ud og vi oplever lugtgener fra gulvriste og afløb. Det er ikke usædvanligt at kloakvandet fra kommunes kloakrør ophober sig med 2 meters dybde... også i vores private brønd...

I 2018 havde jeg kontakt til Novafos. Novafos valgte at sende en medarbejder efter flere email korrespondancer. Novafos medarbejder tjekkede kommunes hovedkloak vha pumpestationen på Birkevej. Novafos afsluttede sagen hos os, med at sætte en tilbageløbsstopper i udløbet af vores private kloak, for at undgå ophobning og tilbageløb fra kommunes kloak ved skybrud...

Jeg har efterfølgende talt med andre grundejere i området omkring Askevej. Grundejere på Ahornvej og Birkevej har fortalt, at de har samme problematik ved skybrud med øget kloakvand, tilbageløb og lugtgener i deres huse.

Har Egedal kommune og Novafos undersøgt kloaksystemet i Stenløse by?

- Hvor mange grundejere har problemer på de lavliggende matrikler i Stenløse by?

- Hvor meget regnvand ledes der ned i vores kloaksystem i Stenløse by?

- Kan kloaksystemet fremadrettet aflede kloakvandet ved voldsomme skybrud?

- Skal regnvandet hos grundejerne i boligområdet håndteres på anden vis - så boligejere på lavtliggende matrikler undgår kloakvand op i huse og vejbrønde?

I 2011 lettede kloakdækslerne på Birkevej ved et skybrud og fyldte vejen med kloakvand og døde rotter...

Beslutningen om hvorledes Stenløse by bedst klimatilpasses i fremtiden, ligger hos jer politikkere. Betalingen for hele projektet ligger hos borgerne i Egedal på vores spildevandsbetaling.

Novafos koncentrerer sig i miljøkonsekvensrapporten om deres 4 forslag som kun gælder håndtering og rensning af regnvand der ledes i Stenløse å... Men hvorledes ser afledning af regnvandet ud i kloaksystemet?

Forslag 4 - hvor åen bevares og alle regnvandsudløb fjernes fra åen, har Novafos budgetteret til 360 mill kr. Et skræmmende forslag som jeg har været med til at få nærmere belyst på mødet med følgegruppen... Dette har ikke været muligt på nuværende tidspunkt.

Kære politikker og borgere i Egedal kommune.

Jeg håber I alle vil være med til, at undersøge behov og muligheder for klimatilpasning af Stenløse. At I vil være med til at stille spørgsmål og undre jer. Jeg ønsker ikke borgerne i Egedal kommune skal betale til en ny klimatilpasning om få år, når vores kloaker løber over.

Billede

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?