12. juli 2020
Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.
Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Karsten Søndergaard svarer Bettina Zarp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Karsten Søndergaard svarer Bettina Zarp

Egedals borgmester svarer byrådskollega Bettina Zarp angående taletiden på byrådsmøderne

Debat Lokalavisen Egedal - 30. juni 2020 kl. 13:08
Af Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du skriver i et læserbrev, at jeg som borgmester ved seneste byrådsmøde, henstillede til, at de sidste indlæg i debatten blev kortfattet.

arrow Læs også: Læserbrev: Kære hr. borgmester Karsten Søndergaard

Det er helt korrekt. Som borgmester og mødeleder vil jeg til hver en tid forsøge at styre debatten, så alle kan komme til orde, men at vi undgår for mange gentagelser. I det nævnte eksempel havde debatten kørt i meget lang tid og jeg fornemmede ikke der kom nye oplysninger til brug for byrådsmedlemmerne stillingtagen. Flere byrådsmedlemmer havde haft ordet adskillige gange.

I sager hvor der er mange følelser involveret, vil jeg altid lade debatten løbe i længere tid. Det er sund fornuft og et godt demokratisk udgangspunkt. Alternativet vil være at holde sig til Styrelseslovens bestemmelser, som siger at hvert byrådsmedlem kan få ordet én gang til hvert punkt.

Jeg er ikke enig i din opfattelse af, at vi kan holde byrådsmøder til kl. 2 om natten. Det ville være helt forfærdeligt. Vi ønsker alle at borgerne skal interessere sig for lokalpolitik. Hvor mange borgere ville hænge på til kl. 2 om natten? Vi ved fra hele Danmark hvor vanskeligt det er at finde kandidater til byråd, fordi de fleste jo både har job og en familie at passe ved siden af det politiske arbejde. Derfor opfatter jeg det som en naturlig del af min borgmestergerning, at værne om at politiske debatter ikke kører i ring, men at alle får lejlighed til at komme til orde og tilkendegive deres meninger.

I bund og grund synes jeg at det er ærgerligt at drøfte denne slags vigtige sager med dig i avisen og vil i stedet meget hellere invitere på en kop kaffe, hvor vi kan tale om tingene.

Billede

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?