3. juni 2020
En læser ser gerne, at Egedal-borgmester Karsten Søndergaard og de øvrige borgmestre i Bycirklen lægger et nyt pres på transportministeren i forhold til Frederikssunds-motorvejen. Foto: Allan Nørregaard
En læser ser gerne, at Egedal-borgmester Karsten Søndergaard og de øvrige borgmestre i Bycirklen lægger et nyt pres på transportministeren i forhold til Frederikssunds-motorvejen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Fremryk færdiggørelse af Frederikssunds-motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Fremryk færdiggørelse af Frederikssunds-motorvejen
Debat Lokalavisen Egedal - 03. april 2020 kl. 13:30
Af Bjarne Vigh, Skenkelsøvej 2, 3650 Ølstykke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Lokalavisens interview den 26. marts med Borgmester Karsten Søndergaard udtrykker borgmesteren bekymring for at færdiggørelsen af Frederikssunds-motorvejen kan blive negativt påvirket henset til, at regeringen kan komme til at mangle penge, så projektet bliver skubbet i baggrunden.

Det kan meget vel være, at borgmesteren har ret i det.

Men jeg ser dog gerne, at borgmesteren officielt antager en lidt mere offensiv holdning hertil og gerne i samarbejde med Bycirklens øvrige borgmestre forsøger at lægge fornyet pres på transportministeren.

Regeringens initiativer til at afbøde erhvervslivets økonomiske krise afledt af coronakrisen viser at de p.t. er meget modtagelige for forslag, der kan bidrage hertil, hvilket vel også er bevidnet af afskaffelsen af det kommunale anlægsloft.

Den gavnlige effekt, i relation til at hjælpe dansk erhvervsliv, af et statsligt anlægsprojekt som motorvej adskiller sige vel næppe fra et kommunalt anlægsprojekt, så argumentet synes næsten indlysende og bør bruges. De øvrige samfundsgavnlige argumenter er velkendte så som afhjælpe trængslen, reducere uproduktive timer på landevejen, formentlig mindre CO2 belastning qua færre timer på landevejen, understøtte erhvervslivets effektivitet og overlevelsesevne m.m.

Så mit budskab er egentlig - i arbejdstøjet igen - brug det offensivt, og Frederikssundsvejen, der er besluttet og har været planlagt i 35 år, bør vel umiddelbart kunne igangsættes og få hurtig effekt nu mens behovet er størst.

Billede

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?