21. juni 2021
Egedal-brådsmedlem Ulrik John Nielsen fra Lokallisten Ny Egedal.
Egedal-brådsmedlem Ulrik John Nielsen fra Lokallisten Ny Egedal.
Foto: fotograf Thinna Aniella
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Demokratiet i Egedal sat ud af kraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Demokratiet i Egedal sat ud af kraft

Ulrik John Nielsen, gruppeformand for Lokallisten Ny Egedal, forstår ikke, at byråds-flertallet siger nej til livestreaming fra byrådsmøderne

Debat Lokalavisen Egedal - 29. oktober 2020 kl. 10:41
Af Ulrik John Nielsen, gruppeformand for Lokallisten Ny Egedal

Lokallisten Ny Egedal og SF havde på gårsdagens månedlige byrådsmøde et medlemsforslag, der lød:

"Lokallisten Ny Egedal og SF anmoder om, at der permanent bliver livestreamet fra alle byrådsmøder fremover, da vi ved, at dette er et rigtigt stort ønske fra mange borgere rundt om i Egedal Kommune at kunne følge med i byrådsmøderne hjemmefra eller at kunne se det senere."

Dette med livestreaming er efter vores mening rigtig borgerinddragelse og en god ide i disse coronatider, hvor mange ikke kan deltage i de åbne byrådsmøder. Mange småbørnsfamilier har også svært ved at gå lige midt i aftensmaden og børne-ne, der skal i seng og puttes. For ikke at tale om ældre og kronisk syge borgere, der ikke bryder sig om at færdes ude om aftenen.

Forslaget blev nedstemt!
Flertallet med Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance vil ikke demokratiet eller en gennemsigtighed i det lokale folkestyre.

Her kunne det jo komme frem inden valget, hvordan tingene langt de fleste gange tromles igennem, og at man reelt ikke lytter til de mange borgeres ønsker rundt om i kommunen. Det er nok den egentlige årsag til dette nej til livestreaming af byrådsmøderne.

Hvorfor skal der ikke gennemsigtighed ind i Egedal Byråd?

Er dette ikke at spille fallit i disses digitale tider?

Folketinget livestreamer også! Ligesom man gør det i rigtig mange kommuner landet over og har gjort det længe.

Flertallet har skrevet ind i forligsteksten for dette års budget, at livestreaming af by-rådsmøderne først skal drøftes igen efter næste valg? Så nu er alle låste på det.

Det samme skete i sidste byrådsperiode, hvor man også sendte bolden videre. Det kan kun betyde, at man ikke vil stå på mål for de beslutninger, der bliver taget.

Ved at livestreame vil borgerne i Egedal kunne følge med i partiernes forskelligheder eller mangel på samme.

Lad os få demokratiet og forskellighederne tilbage i Egedal Byråd til glæde for borgerne, og lad os komme denne konsensus politik til livs og spille byrådet bredt til glæde for alle borgere.

Billede

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?